BAŞKAN ERCAN AÇIKLADI: SİNCAN’A 3 DEV PROJE DAHA YOLDA

BAŞKAN ERCAN AÇIKLADI: SİNCAN’A 3 DEV PROJE DAHA YOLDA

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Kon Tv canlı yayına konuk olarak Sincan’da yapılan projeler ve yatırımlar üzerine konuştu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Kon Tv canlı yayına konuk olarak Sincan’da yapılan projeler ve yatırımlar üzerine konuştu. Başkan Ercan, göreve geldiği ilk günden itibaren özellikle çocuklar, gençler ve kadınlarla ilgili projelere hassasiyet gösterdiğini belirtirken, kısa bir süre sonra Sincanlı vatandaşlarla buluşacak 3 dev projenin de müjdesini verdi. 

 

 

Kon Tv’de Sinan Çetin’in sorularını cevaplayan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yoğun geçen seçim sürecinin ardından AK Parti’nin temel mottosunun her zaman “halka hizmet” olduğunu belirterek önümüzdeki yerel seçimleri işaret etti. Başkan Ercan “Cumhurbaşkanımızın bu konuda talimatı net, her eli sıkacaksınız her haneye gireceksiniz, insanların sorunlarını çözmek için çalışacaksınız. Dolayısıyla bizim de çözüm ve insan odaklı bir misyonumuz var” dedi. 

 

AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki başarısının altını çizen Başkan Murat Ercan, Sincan’da yapılan projeleri ve yatırımları anlattı. 

 

SIFIR ATIKTA ÖNCÜYÜZ


Sincan Belediyesi’nin sıfır atık konusunda bir marka haline gelmesine değinen Başkan Ercan; “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım, sıfır atık seferberliği başlatıyoruz dediğinde çok ilgimi çekmişti. Bundan birkaç ay sonra belediye başkanı koltuğuna oturunca hemen arkadaşları çağırıp biz de sıfır atık seferberliği başlatıyoruz dedim. Ben inandım arkadaşlar benden fazla inandılar. Bir yıl sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığının örnek gösterdiği belediye olduk. İkinci nokta bunun eğitim ayağıydı. Bu şehirde yaşayan herkes bunun paydaşı olana kadar bizim sıfır atık hedefimiz bitmeyecek. 150 bine yakın kişiye eğitim verdik. 1.2 kg olan atık çıkarma oranı 800 gr’a düştü. Yani bu artık 200 bin kişi hiç atık çıkarmıyor demektir.

” dedi.

 

Ankara’nın en modern ve kapsamlı sokak hayvanları bakımevi ve rehabilitasyon merkezini Polatlar’da hizmete açtıklarını belirten Başkan Ercan “Sokak hayvanları için bir bakım ve rehabilitasyon merkezimiz yok dedim ve bir merkez kurduk. Burada aynı zamanda özel çocuklarımız için hipoterapi yapılıyor. Ayrıca Sevgi Bahçesi ile de çocuklarımız hayvan dostlarını tanıma imkânı buluyor” ifadesini kullandı. 

Başkan Ercan projelerini şöyle anlattı:

 

İlk Millet Kıraathanesini biz açtık. Gençler doldurunca çok sevindim hemen sayıyı hızla artırdık. Amacım gençlerimiz Sincan’ın her neresinde oturursa otursun yürüyerek 15-20 dk. da Millet Kıraathanesine ulaşabilsin. Son 3-4 yılda üniversite sınavındaki başarı çok arttı Sincan’da. Kaymakam olan bir kızımız gelip teşekkür etti bana, “Sincan’da kıraathanelerde ders çalışarak kazandım” dedi. Bu benim için büyük mutluluk. 

 

 

Üniversiteye hazırlanan gençlerimize Dijital Eğitim Modülü dağıttık. 17 farklı yayınevinden 350 binden fazla soru ve çözümü bulunan modülde konu anlatımları, videolu soru çözümleri ve kartları da var. 

Bunun yanında bu ayın sonunda tercih kılavuzu ile ilgili 2 günlük bir seminer yapacağız. Gençleri hem eğlendireceğiz hem de tercih konusunda bilinçlendireceğiz. 

 

Gençlerimizin spora yönelmesini de çok önemsiyorum. Sinan Şamil Sam Spor salonu yaptık 2500 kişilik Avrupa standartlarında bir salon oldu. Büyük takdir topladık. Plevne’de âtıl bir binayı kendi imkanlarımızla spor merkezi yaptık. E-sporla da gençleri bu yeni alana hazırlıyoruz. Sincan’a 3 yüzme havuzu, tenis kortları, halı sahalar, basketbol voleybol badminton alanında 50 tane mini saha yaptık, daha da yapıyoruz. 

 

KADINLARIMIZ NESİLLERİMİZİ YETİŞTİREN MİMARLARIMIZ

 

Kadınlarımız için Kadın Kadına Aile Sohbetleri yapıyoruz. Burada alanında uzman isimleri davet ederek kadınlarımızla buluşturuyoruz. Bunun dışında Hanımlar Konaklarımızda, Gençlik Merkezlerimizde 13 farklı yerde 39 branşta 80’e yakın hobi ve meslek edindirme kurslarımız var. 

 

5 köy konağımız ve kreşlerimiz bu ay bitiyor. 8100 ailemize gıda yardımı yapıyoruz. Engelli çocuklarımız için rehabilitasyon merkezi açtık. Gastro Akademi, Türk Musikisi Konservatuvarı Sincan’ın marka projelerinden.

SİNCAN’A 3 BÜYÜK PROJE DAHA

 

Burada saymaya zaman yetmez, çok fazla projeyi hayata geçirdik ama yakın zamanda tamamlanacak 3 büyük projemizin de müjdesini buradan vermek istiyorum. 

 

Meydan AVM projemiz Sincan’ın vizyon projelerinden biri, sadece Sincan’a değil Ankara’ya da çok büyük değer katacak bir proje. Altı otoparklı, meydanlı, tek katlı açık AVM tarzında yaptığımız proje çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Ve Zir Vadisi Rekreasyon Alanımız, 500 dönümlük bir rekreasyon alanından bahsediyorum, bu dile kolay. Gaziosmanpaşa Mahallesinde de 210 dönümlük büyük bir Millet Bahçesi önümüzdeki 3-4 ay içerisinde bitecek. 

 



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı