BAŞKAN YAVAŞ İLÇE ZİYARETLERİNDE…

BAŞKAN YAVAŞ İLÇE ZİYARETLERİNDE…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk etapta 17 ilçeyi ziyaret ederek, muhtarlarla ihtiyaçların belirlenmesi ve sorunların çözümü için ilk ziyaretine Beypazarı’ndan başladı.

SORUNLAR TEK TEK ÇÖZÜLECEK

Sırasıyla Nallıhan, Ayaş, Güdül ve diğer ilçelerinin hepsine giderek muhtarlarla bir araya geleceğini belirten Başkan Yavaş, şöyle konuştu:

“Yıllardır Ankara’da Ankaralı bir belediye başkanı olmaması nedeniyle beklenti yüksekti. İyi ki hemşehrimizi seçmişiz dedirtmek istiyoruz. Sizin içinizden çıkan insanlarız. Dolayısıyla 17 dış ilçeyi ziyaret edip yerinde dertlerini dinleyip, buradaki amirlerimizle, daire başkanlarımızla sizleri buluşturacağız. İki üç yıl içinde 17 ilçede hiçbir şekilde su, kanal, yol, kaldırım ve diğer eksikliklerin kalmasını istemiyorum. Bunun için hedef koyduk. Musluğundan su akmadık köy kalmayacak. Suyu akmayanlar varsa bize tekrar yazdırsın. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Yine Ankara’nın tümünde kanalizasyonu açıktan akan köy kalmayacak.”

 

MAHALLELERE (KÖYLERE) BETON YOL

Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Yavaş, bundan sonra mahalle (köy) yollarında asfalt çalışması yerine beton yol yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Eskişehir örneğini gösteren Başkan Yavaş, şu bilgileri verdi:

“Malum asfalt yapıyoruz belli bir süre gidiyor. Kazmamanız kaydıyla, önceden tedbir almanız kaydıyla, isteyen muhtarlarımızın köylerinin yollarını beton yol yapacağız. Ankara’nın tümünü özellikle de köylerin yollarını beton yol yapmaya karar verdik, asfaltla uğraşmayacağız. Bunun örneğini Eskişehir’de, Ankara’da bir takım yerlerde görebilirsiniz. Bunlar daha uzun ömürlü. Çok daha çabuk yapabileceğiz. Eskişehir’de hemen hemen bütün köylere beton yol yapıyorlar. Bu arada köylere kaldırım dağıtılmış, banket taşı dağıtılmış ancak yapılmamış. 1 Kasım’da kaldırım için ihaleye çıkacak Fen İşleri Daire Başkanlığımız. Hava şartları el verdikçe kaldırım yenileme çalışmalarına başlayacağız.”

 

BAŞKA YAVAŞ’TAN KÖYÜNE EV YAPTIRMAK İSTEYENLERE MÜJDE

Çocuklar için oyun grupları ihtiyaçlarının hepsini karşılayabileceklerini de anlatan Başkan Yavaş, “Çocuk oyun grupları hazır hemen gönderebiliriz” dedi.

Köyüne ev yaptırmak isteyen vatandaşlara müjde veren Başkan Yavaş, imar değişikliği konusunda şu açıklamalarda bulundu:

“Birçok kişi köyüne ev yapamıyor. Biz 920 köye 11 tip projeyi hazırladık. Eğer bu ay ya da önümüzdeki ay Belediye Meclisi’ne konuyu getireceğiz, yetişirse bu sorun ortadan kalkacak. Eskiden 40 metrekare ev yapanlara ücretsiz masraf verilmeden ruhsat veriliyormuş. Biz bunu 100 metrekareye çıkaracağız. Meclis’te kabul edilirse köyde yaşayan vatandaş gidecek istediği yere evini bir kuruş harcamadan yapacak. İlçe belediyelere de bu konuda önerilerde bulunacağız siz de bunlardan masraf almayın diye. Elektrik projesi, beton projesi, demir projesi bunlar hazır geldiği için bunlara ayrıca para ödemeyeceksiniz.”

Başkan Yavaş ayrıca iklim şartlarına uygun olarak mahallelerde bulunan musallaların üzerinin sundurmayla kapatılması için proje hazırlanması talimatını verdi.

SOSYAL YARDIMLARDA ANLAYIŞ DEĞİŞİYOR

Sosyal yardımlar konusunda gelen talepleri titizlikle incelediklerinin altını çizen Başkan Yavaş, doğalgazı olmayan yerlerde ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtmayı sürdüreceklerini belirterek, önemli değerlendirmelerde bulundu:

“Kömürümüz hazır, satın alındı ancak paket dağıtma işi artık kalkıyor. Bunu daha önce de duyurmuştuk. Bizde listeler var ama bu listelerde elinizi vicdanınıza koyacaksınız hak etmeyen almasın. İhtiyacı olmayan almasın bu konuda vebali siz muhtarlara ait. Bundan sonra kredi kartı vereceğiz, zaman içinde kömür dağıtımını da kaldıracağız, kömür parasını kredi kartına yükleyeceğiz. Hatta kömür dağıtmak yerine Ankara’da doğalgaza abone yaptırmak suretiyle biner liralık kömür yerine bin liralık gaz verdiğimizde üç ay idare edilebilecek. Doğalgaz firması da aboneliklerini üstlenirse bu kişilerin doğalgaz parasını vereceğiz. Zaman zaman şikayetler geliyor yardımım kesildi diye. Geçenlerde birini inceledik ve bu kişinin 3 bin 900 TL maaş aldığını gördük. Dolayısıyla ihtiyacı olmayanlara yardımlarımız kesilecek tabi ki.”

SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİK DÖNEMİNE GEÇİŞ

“Bundan sonra ithal ağaç Ankara’ya girmeyecek” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dışarıdan bitki alımına son vereceklerini ifade etti.

Hava durumu itibariyle Düzce’den bir miktar bitki alabileceklerini vurgulayan Başkan Yavaş,  “Genelde sizlerden ağaç ve bitki alınacak. Refüjlere ve birçok noktaya dikilecek çiçekleri de sizlere kurs verdirip, sizden alacağız. Kırsal kalkınma daire başkanımız ile sözleşmeli üreticilik konusunda toplantı yaparak detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu bitkileri yetiştirenlere yol göstereceğiz. Çimi kaldırıp yeşil alanlara, refüjlere daha uzun ömürlü olan lavanta ekmeyi düşünüyoruz. Bunları da sizlerden satın alacağız. 17 ilçeye duyuracağız” dedi.

Halk Ekmek büfelerinin halk market olacağını belirten Başkan Yavaş sözleşmeli üreticilik yaptırarak, buğday ekmek isteyenlerden buğdayını satın alacaklarını da söyledi.

Zaman zaman muhtarların talepleri karşısında şaşırdıklarını da ifade eden Başkan Yavaş, “Hiç düşünmeden köyüne bin kişilik oda isteyenler oluyor ama köyde 100 kişi yaşıyor. Bizim Ankara’da çılgın projemiz yok ama muhtarlarımızın çılgın projesi var” diye konuştu.

Beypazarı ziyaretinde Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu’nda atölyeleri ziyaret eden ve idari bina inşaatının temel atma törenine katılan Başkan Yavaş, Halı dokuma tezgahınında başına geçti.

Beypazarlıların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Yavaş, Uruş Mahallesi sakinlerinin davetini kırmayarak, Ali Aktürk Aşevi ve taziye yerinde vatandaşlarla sohbet etti.



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN YAVAŞ ZİYARETLERİNDE…

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli