Başkan”dan anlamlı proje

Başkan”dan anlamlı proje

21 yıllık öğretmen olan ve son olarak ilçe milli eğitim müdürü iken 31 Mart yerel seçimlerinde Kahramankazan Belediye Başkanı seçilen Serhat Oğuz´dan, maddi imkansızlıklar yaşayan öğrenci ve aileleri sevindirecek bir müjde geld

 Başkan Oğuz, kuracakları vakıf ile ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini, böylece hiçbir öğrencinin eğitim hayatının yarıda kalmayacağını söyledi.   

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, seçim taahhütleri arasında yer alan Kahramankazan Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı´nı kurmak için kolları sıvadı.

Hayır paydasında buluşacağız

Vakfın kurulması için gerekli çalışmaların sürdüğünü ve en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Başkan Oğuz, vakfın maddi imkansızlıklar yaşayan öğrenci ve ailelerin hayatına olumlu anlamda büyük katkılar sunacağını ifade etti. Vakfın, hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin tüm hayırseverleri ilçede gerçek anlamda ihtiyacı olan öğrenci ve ailelerle buluşturacağının altını çizen Oğuz, “Seçim öncesi vatandaşlarımıza söz verdiğimiz Kahramankazan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı´nın kuruluşu ile ilgili tüzük çalışmaları sürüyor.  Bu vesileyle vakfımızın kuruluşunu başlattık. Bu vakıf neden önemli? Çünkü biz ihtiyaç sahibi çocuklarımıza burs vermek istiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize nakdi yardım yapmak istiyoruz. Biz hayır işlerini ilçemizde kurumsallaştırmak istiyoruz. Tüm hayırseverleri tek çatı altında toplamak istiyoruz. Kuracağımız bu vakfın yönetimine sadece bizimle aynı dünya görüşüne sahip insanlardan oluşturmak istemiyoruz. Ortak paydası hayır olan herkesi burada yer alacak. Yönetim de aynı şekilde olacak" dedi.

Vatandaşın ihtiyacına çözüm bulacağız

Başkan Oğuz, şunları kaydetti:
"Ben üniversite öğrencisiyken belediyeler burs verirdi. Hatta benim ilk öğretmenlik yıllarımda da veriliyordu. O tarihlerde Kahramankazan Belediyesi de burs veriyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 2005´te CHP´nin aldırdığı bir mahkeme kararı var. Bu kararla belediyelerin burs vermesi uygun bulunmuyor. Biz belediyelerin önceliği burs vermek değil, alınan yargı kararı ortada bunu kabul ediyoruz. Fakat vatandaşlarımız ilk öğretimden yüksek öğretime kadar öğrencilerimiz ve ailelerimiz burs istiyor. Bunu da karşılamak onlara yardımcı olmak en başta belediyelerin görevidir. Bu doğrultuda kuracağımız bu vakıf büyük bir ihtiyaca karşılık verecek ve tamamen gönüllülük esasıyla olacak. Ben belediye başkanı olarak öncülük edeceğim. Bu vakıf toplumun yararına çalışan bir vakıf olacak. Buna gönül veren herkes burada olacak. Böylece hiçbir yavrumuzun eğitim hayatı yarıda kalmayacak.”

Hayır yapmak isteyenleri buluşturacağız

Kahramankazan´da hayır yapmak isteyen tüm hayırseverleri bu vakfın çatısı altında buluşturacaklarını vurgulayan Başkan Oğuz, “Biz öğretmenlik yaptığım süreçte kendi çabalarımızla, sanayicilerimiz kendi çabalarıyla burslar veriyordu. Bizim arzumuz bu işi daha şeffaf, daha profesyonel yapmak. Kimin ne verdiği, nereye gittiği belli olsun istiyoruz. Kafamızın arkasında asla başka bir hesap yok. Tek hesabımız öğrencilerimize destek olmak, onlara yardım etmek. Ülkemizin geleceği yarınları olan yavrularımızın gençlerimizin eğitim hayatına katkı sunmak” dedi.

Tek şart Kahramankazan´da ikamet etmek

Başkan Oğuz, bu vakıf aracılığıyla yalnızca öğrencilere değil, maddi imkansızlıklar yaşayan ailelere de yardım edileceğinin altını çizerek, “Böylece açları doyuracak, açıkları giydirecek önemli bir sivil toplum örgütü doğmuş olacak. Ve tek amacı çocuklarımıza, vatandaşlarımıza yardım etmek olacak” dedi. Başkan Oğuz, vakıf kurulduktan sonra, burs ya da yardım başvurusunda bulunanlardan istenecek tek şartın ise Kahramankazan´da ikamet etmeleri olacağını belirterek, “Hiçbir ayrım yapmaksızın ve fark gözetmeksizin ihtiyacı olan tüm yavrularımıza ve ailelerimize Kahramanakazan´da yaşamaları şartıyla yardım edilmiş olacak” diye konuştu. 

 

 



Anahtar Kelimeler: Başkan anlamlı proje

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli