Başkanlık sistemi için düğmeye basıldı referandum tarihi

Başkanlık sistemi için düğmeye basıldı referandum tarihi

Meclis, yeni anayasa için hazırlıklarını tamamladı. Meclis Uzlaşma Komisyonu, başkanlık için çalışmalarını tamamlayamazsa Ekim ayında referanduma gidilecek.

Yeni anayasa ve Başkanlık Sistemi için Meclis harekete geçiyor. TBMM´de Anayasa Uzlaşma Komisyonu´nun çalışırken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde de sivil toplum örgütleriyle, başkanlık sisteminin halka anlatılması için çalışma yürütülecek.

İki koldan yürüyecek çalışmalar sonucunda uzlaşma sağlanmazsa ekim ayında referanduma gidilmesi gündemde.

AK PARTİ´NİN YOL HARİTASI HAZIR

Erdoğan başkanlık sistemi için halka iniyor işte tarihi

AK Parti, komisyonunda uzlaşma sağlanamaması halinde nasıl bir yol haritası izleneceği konusunda da çalışma yürütüyor. Buna göre hem Meclis´teki matematiksel tablo, hem de partilerin başkanlık sistemine mesafeli yaklaşımı karşısında, referandum olasılığının güçlenmesi nedeniyle başkanlık sisteminin halka anlatılması konusunda çalışmalar yapılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI DA DEVREDE

Meclis çatısı altında Uzlaşma Komisyonu´nda bir çalışma yürütülürken, Cumhurbaşkanlığı da işin uzmanları ve sosyal taraflarla ilgili kuruluşları bir masa etrafında toplayıp paralel bir çalışma yürütecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın ´Arama Konferansı´ dediği çalışmalarla verimli bir tartışma atmosferinin oluşturması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığında işin uzmanları ve sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri masada olacak. Farklı tarafların yeni anayasadan beklentileri masaya yatırılacak.

ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU´NDA SONA GELİNDİ
 

Star´ın haberine göre, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, anayasa uzlaşma komisyonunun ilk toplantısı için çağrı yapacak. Komisyon buna göre ilk toplantısını gerçekleştirecek ve çalışma esaslarını belirleyecek. Süre konusunda bir takvim oluşturacak.

Komisyonda AK Parti´den Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdalhamit Gül, MHP´den Mehmet Parsak, Oktay Öztürk, Kadir Koçdemir, CHP´den Süha Aldan, Bülent Tezcan, Namık Havutça, HDP´den Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan yer alacak. HDP, Meclis Başkanı´na bir yazı göndererek komisyonda yer alacağını ve üyelerini bildirdi.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli