Başkent Ankara 94´üncü yılını kutladı

Başkent Ankara 94´üncü yılını kutladı

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği, 5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftası dolayısıyla “Türk Dünyasının Başkenti Ankara Konserleri” adlı etkinliğe imza attı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen Ankara´nın başkent oluşunun 94´üncü yıl dönümünün kutlandığı programa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Türk Dünyasının en güzel ezgilerini dinlediler

Etkinlikler Türklerin yiğitlik ve mertlik simgesi olan sinsin oyunu ile başladı.

Oyunun ardından Ankara´nın tanıtımına katkı sağlayanlar plaketle ödüllendirildi. Ödül sahiplerine plaketini Yaşar ve Özaslan takdim etti.

Daha sonra sahne alan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Kerkük, Özbekistan, Altay, Doğu Türkistan, Karakalpakstan ve Türkiye´den sanatçılar dans ve şarkı performanslarıyla büyüledi.

Konserle Türk Dünyasının en güzel ezgilerini dinleyen Ankaralılar, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

Ankara hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil eder”

Gecede konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara´nın anlam ve önemine değindi.

Yaşar, “Ülkelerin tarihinde başkentler, o ülkenin kimliğini ve tarihini yansıtması nedeniyle çok önemlidir. Ancak Ankara çok farklı bir özelliğe sahiptir. Ankara hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil eder. Ankara hem Kurtuluş Savaşı´nın merkez karargahı hem de yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı, millet iradesini temsil eden bir şehirdir. Bu özelliği ile farklı bir başkent sorumluluğu yüklenen Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kalbinde de bambaşka bir yere sahip olmuştur. Başkentimize hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi. 

Özaslan da, “Ankara´mızın bütün değerlerini dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Biz bunun takipçisi olduk, her yıl etkinlikler düzenledik. Bugünde Türk dünyasının birbirinden değerli sanatçılarını ağırladık. Sizlerde bizi yalnız bırakmadınız, Ankara´ya sahip çıktınız” diye konuştu.

Program sonunda Yaşar ve Özaslan´a geceye katılarak şarkılar söyleyen sanatçılar, kendi yörelerine ait hediyeler armağan etti.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli