Başkent Gaz`da Gazsız Eylem !!!

Başkent Gaz`da Gazsız Eylem !!!

Başkentgaz?ın özelleştirilmesinin ardından sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarılan güvenlik görevlileri, Başkentgaz Genel Müdürlüğü?nün önünde toplanarak eylem yaptı.

İşten çıkarılmalarına rağmen iş çıkış belgeleri ve hak edişlerinin ödenmediğini dile getiren güvenlik elemanları, “Ekmeğe uzanan eller kırılsın”, “Tazminat hakkımız, söke söke alırız” sloganlarıyla Başkentgaz’ı protesto etti.

Güvenlik görevlileri adına Başkentgaz yetkilileriyle görüşen Avukat Tamer Dinçöz, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “Hem taşeron firmanın Batman’da olmasından ötürü yaşanan teknik sorunlar hem de ihmalden dolayı böyle bir gecikme yaşanmış. İş çıkış belgeleri bir kaç gün içinde teslim edilecek, hakları için de uzlaşma görüşmeleri yapılacak” dedi. Başkentgaz yetkilileri de, ilgili taşeron firmadan çalışanların hakediş miktarlarına ilişkin bilgilerin beklendiğini, gerekli bilgiler gelir gelmez ödemelerin yapılacağını söyledi.
Başkentgaz`ın Maltepe`deki Genel Müdürlük binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Alparslan Sungur, işçilerin yaklaşık 5-6 yıldır Başkentgaz`da çalıştığını belirterek, şirketinözelleştirilmesi ardından 150 güvenlik görevlisi, 60 temizlik işçisi olmak üzere 210 kişinin işten çıkartıldıklarını söyledi.

Yaklaşık 45 gündür maaş alamadıkları için mağdur olduklarını ifade eden Sungur, "İki gün önce `yarın çıkıyorsunuz` dediler. Fiili olarak işten çıkarttılar ama kağıt üzerinde işten çıkartmıyorlar. Haklarımızdan vazgeçmemiz için çalışıyorlar. Biz hakkımızı aramaya geldik. Ramazan günü bu yapılmaz. Böyle insanlık olmaz" diye konuştu.

İşten çıkartılanlardan Ali Şahin de şirketin yeni sahibinin kendilerini işten çıkarttıktan sonra yerlerine yeni personel alacağını öne sürdü.

İşine son verilen güvenlik görevlilerinin Ankara`nın çeşitli semtlerinde bulunan basınç düşürme istasyonlarında görevli olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

"Tüm Ankara`ya doğalgaz bu istasyonlardan sağlanıyor. Biz bu istasyonların güvenliğini sağlıyorduk. İşten çıkartıldığımız için şimdi oraların kapısı kilitli. Güvenliği sağlanamadığı için de her türlü sabotaja açık. Ankara şu an çok büyük tehlike içinde. Bizim çıkışımızı vermedikleri için oraların sorumluluları hâlâ bizler görünüyoruz. Yetkililerden mağduriyetimimizin giderilmelerini ve istasyonlardaki patlama tehlikesine karşı önlem almalarını istiyoruz."



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı