Başkent Mili İrade Şahlandı

Başkent Mili İrade Şahlandı

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle Sıhhiye Meydanı`nda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Gençlik Birliği Üyeleri ve Sivil Toplum kuruluşlarının akın ettiği 19 Mayış Yürüyüşüne "Türkiye Cumhuriyeti" damgası

Sıhhıye meydanında bir araya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan birlikteliğin düzenlediği "TC İçin Türk Milleti Ayakta" mitingi için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Sıhhiye`ye geldi.

CHP ve TGB ayrı ayrı alanlarda Anıtkabir`e yürüdü. CHP Ankara İl Başkanlığı tüm Türkiye genelinden gelen örgütlerle Güvenparkta bir araya gelerek Anıtkabir’e yürüyüşe geçerken Sıhhıye’de etkinliğe TGB’liler dev TC harfleri ile damgasını vurdu. 
CHP`den Alternatif Kutlama 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen alternatif kutlamada, Kızılay Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Anıtkabir’e yürüdü. 500 metre uzunluğunda dev Türk bayrağının altında yürüyüşle başlayan vatandaşlar, bir saatte Anıtkabir’e ulaştı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasının ardından yürüyüşe başlayan binlerce vatandaş, 500 metre uzunluğunda dev bir Türk bayrağı açtı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında polis helikopteri havadan takip yaptı. Binlerce vatandaşın ellerindeki Türk bayrakları ile başlattığı yürüyüşe, CHP milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Bir saatlik yürüyüşün ardından Tandoğan Meydanı’nda toplanan partililer, burada da sloganlar atarak Anıtkabir’e yürüdü. Anıtkabir’in avlusunu dolduran partililer, Atatürk’ün mozolesine gül ve karanfil bıraktı. Atatürk’ün mozolesine karanfil bırakmak için uzun kuyruklar oluşturan partililer, Atatürk’ün mozolesinde de slogan attı. ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ diye slogan atan partililer daha sonra Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dev TC`ler Atanın Huzuruna Taşındı

“Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği”, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’e yürüdü.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu birlikteliği, Sıhhiye Meydanı’nda “TC için Türk milleti ayakta” mitingi yaptı.

Ankaralıların yanı sıra yurdun dört bir yanından otobüslerle Ankara`ya gelen vatandaşların Sıhhiye Meydanı`nda toplandı. Polis ekipleri de meydan çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Mitingin ardından katılımcılar, T.C harflerinden oluşan platformlar eşliğinde, Necatibey Caddesi istikametinden Anıtkabir’e doğru yürüdü.

Bu arada polis ekiplerinin Sıhhiye Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Sıhhiye Meydanı`ndaki etkinlik platformdan yapılan konuşmalarla devam etti.

Hükümet aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, Aslanlı Yol`dan geçerek Atatürk`ün mozolesinin önünde saygı duruşunda bulundu ve mozoleye karanfil bıraktı. Grup, Atatürk`ün Gençliğe Hitabesini de okudu. 
Haber:Beril Çuhadaroğlu  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu