BAŞKENT OLUŞUN 94. YILIN`DA ANKARALILARDAN ANLAMLI GECE

BAŞKENT OLUŞUN 94. YILIN`DA ANKARALILARDAN ANLAMLI GECE

Başkent Atatürk?ün Ankara?ya Gelişinin 94. Yıldönümü onuruna Ankara Seymenler Kulübü, Ankara Kulübü ve Ankara Büyükşehir belediyesi verdiği resepsiyonlar ile Başkentlileri bir araya getirdi.

 Ankara Seymenler Kulübü`nün Şahane Restaurant`ta verdiği gecede MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya`ya MHP`ilçe başkanları ve adayları toplanarak 15000TL`YE açık arttırma ile seğmen Kılıcı hediye ettiler. Ankara büyükşehir belediyesinin verdiği resepsiyonda Ak parti Ankara milletvekilleri geniş katılım sağlarken Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmen ekibi gösteri ile tamamlandı.

Ankara kulübü kutlamalar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın katkılarıyla düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri, Seymenler Gösterisi ve "Çınar Seymenler ve Milli Mücadeleye Önemli Katkıları olmuş Ankara Aileleri Ödülleri" Töreninin Gerçekleştirildiği "Atatürk Ankara`da Kutlama Gecesi"nde renkli karelere ev sahipliği yaptı.

Etkinlikleri Siz okuyucularımız için derledik;

Ankara Seğmenler Kulubün`den  Muhteşem  Gece 

Ankara Seymenler Kulübü Başkanı Şerafettin Demir`in ev sahipliği yaptığı Şahane Restaurant`ta ki geceye MHP Ankara Büyükşehir Adayı Mevlüt Karakaya, MHP Kadın Kolları Başkanı Şennur Şenel, Türkiye Kamusen Başkanı, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Elmadağ Belediye Başkanı  Gazi Şahin, İş Adamları, Faruk Tiritoğlu, Abdullah Akın, Ekmek Üreticileri federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, Himmet Birol, Türker Demir,  Serhat Damar, Yüce Atilla Demirci, Murat Şahinkoç, Dericizade Faruk Küçük, Seymen  Büyüklerinden Ömer Deveci, İbrahim Hakkı Elmadağlı, İbrahim Tiritoğlu, Coşkun Pınar, Süreyya Türk ve çok sayılı davetli katıldı. gecede Seğmenler Kulübü Ankara`ya emek verenlere teşekkür plaketi takdim ederek Ankara Türkülerini seslendirdiler.

Melih Gökçek: “Atatürk’e layık olmak için Çok çalışacağız”

Atatürk’ün Dikmen sırtlarında Seğmen Alayı ve Ankaralılar tarafından karşılandığı 27 Aralık 1919’un yıldönümünde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyon da Seymenler’in gösterileriyle başladı. Gösterilerin ardından tüm konuklarıyla tek tek ilgilenen ve kısa sohbetler gerçekleştiren Başkan Gökçek, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Ankara’ya 94 yıl önce geldiğini ve arkasından da Başkent olarak armağan ettiğini kaydederek, “Ankaralı olmak gerçekten bizim için ayrı bir gurur vesilesi” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisinden sonrakilere göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve üzerine çıkmak hedeflerini hatırlatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Özellikle son 20 yıl içerisindeki yapmış olduğumuz ataklarla gerçekten başkentimizi örnek bir kent haline getirdiğimize yürekten inanıyoruz. Özellikle ‘bozkır Ankara’ denilen Ankara’nın şu anda Türkiye’nin en yeşil kent merkezi haline gelmesi son derece önemli. Kişi başına 2 metrekare olan yeşil olan şu anda kişi başına 19 metrekareye çıktı. Nüfus sabit kalsaydı, yeşil alan miktarı 38 metrekareye çıkmıştı. Nereden nereye geldik.”

Ankara Kulübü Derneğinden Anlamlı Gece

Ankara Seymenler Kulübü 27 Aralık Atatürk Ankara’da Kutlama Gecesi- Resim ve Heykel Müzesinde düzenlenen programda  Ankara Kulübü Seymenleri Gösterisi, Çınar Seymenler ve Milli Mücadele’de Önemli Destekleri olan Ankara Aileleri Plaket Töreni, Türk Halk Müziği Konseri`ne ev sahipliği yaptı. Gece konuşan Metin Özarslan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 94’üncü yılı kutlarken, Ankaralıların karanlık bir dönemin kapanıp, aydınlık bir geleceğe geçiş müjdelediği inancıyla "Kızılca Gün" olarak adlandırdığı bu tarihi günde gerçekleşen Seymen Alayı, aynı zamanda, Seymenlerin ve Ankaralıların Büyük Önder’e kayıtsız şartsız verdikleri desteğin de somutlaşmış bir ifadesidir. Atatürk, gerek Ankara’nın tarihten gelen Cumhuriyet bilinci, gerekse kendisine gösterilen heyecan ve coşkunun zirveye çıktığı bu müstesna desteğin etkisiyle Ankaramızı önce milli mücadelenin karargâhı, sonrasında ise en büyük eseri olarak nitelediği Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti seçerek onurlandırmıştır"dedi. Özarslan ; " Milli Mücadelenin başlangıç günlerinde Ankaralılar Mustafa Kemal’i coşkulu bir biçimde karşıladıkları gibi, Kurtuluş Savaşı’nda ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde de verdikleri olağanüstü destekle Atatürk’ün gönlünde müstesna bir yer kazanmışlardır. Bu değeri Mustafa Kemal “Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır” sözleriyle ifade etmiştir" dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu