Başkent takımı ve başkent sevdalısı Faruk Küçükten Özel Sergi

Başkent takımı ve başkent sevdalısı Faruk Küçükten Özel Sergi

Ahilik sergisinin açılışını yapan ANKESOB ve Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, ?Ahiliğin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için önem taşıyan bu sergiyi düzenleyen Faruk Küçük?e Ankara esnaf ve sanatkar teşkilatı adına çok teşekkür ediyorum.? d

 Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Dericizade Onursal Başkanı Faruk Küçük’ün  Ahilikle ilgili fotoğraf, belge, minyatür, gravür, kitap ve Ahilikle ilgili veciz sözlerden oluşan  sergisinin açılışını yaptı.

Ahilik Kültür Haftası Etkinlikleri kapsamında, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına Başkan Yiğiner’in yanı sıra, ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, ANKESOB Yönetim Kurulu Üyeleri, ANKESOB’a bağlı odaların başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi yaptığı konuşmada ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, “Özellikle Dericizade Onursal Başkanı Faruk Küçük hemşerime Ahilikle ilgili bu çok değerli sergiyi hazırladığı ve Başkentlilerle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.” dedi.  Yiğiner, “Ankara tarihi üzerine ciddi ve zengin  bir arşivi olan Faruk Küçük, bu özverili çalışmaları ile aslında esnaf ve sanatkarımıza, geçmişimize, kültürümüze, tarihimize de sahip çıkıyor. Tarihi olmayan toplumların geleceği de olmaz.” diye konuştu.

Başkan Yiğiner şöyle devam etti: “Esnaf ve sanatkarın işini düzgün yapması, ahlak kurallarına göre çalışması, ahlaklı olması 13. yüz yıldan gelen bir gelenektir. Bugüne geldiğimizde şartlar değişti muhakkak. Fakat bir şey değişmedi. O da ahlak. Güzel ahlaklı olmalıyız. Ahi Evran’ın nasihatlarına  baktığımızda görüyoruz ki başta güzel ahlaklı olmak geliyor.  Ticaret yaparken, sanat yaparken, bir mal üretirken hileden uzak olmamız lazım.  Ürettiğimiz malın bir standardının olması lazım. Bunlar zamanında, 13. Yüzyılda getirilmiş. Bu sayede devam ediyoruz.  Ahiliğin yaşatılması ve yaşanması, bizden sonraki nesillere aktarılması için de bunların devamlı gündeme gelmesi lazım. Ahilikle ilgili bilgiler, belgeler  devamlı  tartışılmalı ve bunların gün yüzüne çıkartılması lazım. Tekrar sizlerin Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Bundan sonra bu tür sergilerin zamanında yapılmasını arzu ediyorum. Faruk Küçük’e esnaf ve sanatkarımız için anlamı çok büyük olan sergi için çok teşekkür ediyor, bu tür desteklerinin devam etmesini diliyorum. “

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’e açılışa katılımlarından dolayı teşekkür eden Faruk Küçük de yaptığı kısa konuşmada serginin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Serginin açılışını Dericizade Onursal Başkanı Faruk Küçük ile birlikte yapan Başkan Yiğiner, daha sonra sergiyi gezerek, Ahilik ile ilgili veciz sözleri, fotoğrafları ve kitapları dikkatlice inceledi. Sergiyi büyük bir ilgi ve beğeniyle gezen Başkan Yiğiner, eski  Ankara fotoğrafları ve  Ahilikle ilgili bazı veciz sözler  üzerine duygu ve düşüncelerini  Küçük’le paylaşarak,  değerlendirmelerde bulundu.

 Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen Dericizade arşivinden oluşan sergide; 20 adet fotoğraf, 10 adet minyatür ve gravür, 60 adet kitap ve Ahi  Evran Kimdir, Ahilik Nedir, Ahilikte Görgü Kuralları ve Altın Öğütler, Ahilikte Üretim ve Satış, Ahilikte İnsanlık Kuralları gibi konuları içine alan  80 adet Ahilikle ilgili veciz sözden oluşan çerçeveli tablo  yer alıyor.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu