Başkent Yolsuzluk Eylemleri ile Sallanıyor

Başkent Yolsuzluk Eylemleri  ile Sallanıyor

Kamusen, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Halk Partisi, Halk Evleri, hafta içinde Ak Parti il Başkanlığı önü, Güvenpark ve Tunalı Hilmi Caddesinde Başbakanı istifaya çağırarak hükümeti protesto ettiler. Tuzluçayır`da Hükümeti protesto eden gruplara p

 Ayakkabı kutuları, pankartlar ve dev bez afişler ile Ankara sokaklarında bir araya gelen gruplara Ak parti karşıtları ve Ak parti ve bakanlar çocukları hakkındaki soruşturmaya alkışları ile destek verdiler.

Grupların  protestoları ve yaşananlar  Beril Çuhadaroğlu`nun objektifi ile ....

 TGB`den Başbakan`a Marş yazdıran operasyon

Güvenpark`ta bir araya gelen TGB`liler Hırsız var sloganları ile Ak Parti Ankara il başkanlığına geniş bir katılım ile yürütüş düzenledi. Yürüyüşte gençler ellerinde ’Hükümet istifa’, ’Tayyip Yüce Divana’, ’Milli orduya özgürlük’, ’Yolsuzlukların üzerine gidilsin’, ’Milli meclis milli hükümet’ dövizleri, dolarlı ayakkabı kutularıyla slogan atan grup burada hükümeti protesto etti. Hükümet İstifa  eyleminde Ak parti Ankara İl binası önüne başbakanın istifa mektubunu önce okuyan sonra kapısına bırakmak isteyen TGB Genel Başkanı Cağdaş Cengiz dilekçeyi Toma`ya bırakarak gençliğin sandıkta vereceğini ifade ettiler. TGB`li gençler yürüyüşte üstgeçitlerden "Şimdi sakin ol ve elindeki iktidarı yavaşça yere bırak" Bakanlara özel dizeledikleri marşı söylediler.

Halkevleri, SDP ve gruplara Müdahale

Güvenpark’ta toplanan yaklaşık 500 kişilik grup “Hükümet istifa” pankartı açarak, “Hırsız Tayyip”, “Hırsızlar istifa” sloganları atarak Ak Parti İl binasına yürüdü. Hükümeti istifaya davet eden dövizler taşıyan eylemcilerin bazılarının ayakkabı kutusu taşıdıkları dikkat çekti. Eylemcileri burada polis TOMA ve çevik kuvvet ekipleri ile barikat kurarak durdurdu. Burada belli bir süre slogan atan grup adına yapılan açıklamada, “Soygun, hırsızlık ve rüşvet yangını üflemekle sönmez. Hükümet istifa denildi. Göstericiler il binası önündeki TOMA’ya basın açıklamalarını asarak olaysız dağıldı. Bir başka eylem ise Kuğulu Park’taydı burada toplanan yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atıp hükümeti istifaya davet etti. Başkent’teki bir sonraki eylem durağı yine Güvenpark oldu. Burada da bazı Sivil Toplum Örgütleri toplanarak eylem yaptı. Eylemciler, ellerinde pankartlarla “Hükümet istifa” sloganları attılar.

Ankara’da Kızılay’da toplanan grup, 17 Aralık operasyonuyla gündeme gelen yolsuzluk iddialarını protesto etti. Güven Park’ta toplanan grup üyeleri,  Ak Parti il binasına yürümek isteyince polis müdahale etti.  Göstericilerin polise havai fişek attıkları görülürken, çevik kuvvet ekipleri grubun önünü keserek yürüyüşüne izin vermedi. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sonrası grup, ara sokaklara grup dağıldı.

Kamusen`den Sert tepki 

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Ankara Sakarya Caddesi’nde ‘Hırsıza değil memura bütçe’ mitingi düzenledi.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Ankara Sakarya Caddesi’nde ‘Hırsıza değil memura bütçe’ mitingi düzenledi. Sendika üyeleri, mitingde kefenle yere yatarak eylem yaptı. Mitingde hortum kutusu dikkat çekerken ayakkabı kutusu içinde getirilen sahte dolarlar havaya saçıldı. Memur’un kutusu olarak nitelendirilen ayakkabı kutularından da faturalar çıktı. Mitingde konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Vatandaşa zırnık koklatmayanlar, milletin kaynaklarını yandaşa, hırsıza, uğursuza peşkeş çekenler bizde. Toplam gelirin yüzde 10’nu bile alamayan çalışanlar, toplam gelir vergisinin yüzde 62,2’sini ödüyor. Yani hortumlanan paralar, memurun, işçinin cebinden çıkıyor.” dedi. Son bir yılda hükümetin LPG’ye yüzde 20, patatese yüzde 93, kuru fasulyeye yüzde 46, ekmeğe yüzde 13 zam yaptığını söyleyen İsmail Koncuk, maaşlara yüzde 5,1 zam yapılmasını eleştirdi. Genel Başkan İsmail Koncuk, “Biz bu ülkeye bir çivi çakana minnet duyarız ama ülkenin çivisini çıkartanlara karşı, susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Operasyon yapanlar için ‘Babamın oğlu olsa affetmeyeceğim’ diyen sayın Başbakan ‘Yolsuzluk yapan babamın oğlu olsa affetmeyeceğim, sonuna kadar gideceğim’ diyemiyor.” dedi.

CHP Ankara İl Gençliğinden Hükümete Sert Sözler

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İL Gençlik Kolları tarafından Güven parkta düzenlenen protesto gösterisine katılım geniş olurken yaklaşan yerel seçimde ilçe belediyelere aday olan siyasilerin ellerindeki ayakkabı kutularının içi boş çıktı. Hükümeti sert bir dille eleştiren CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Sercan Çığın Robovski  olayı da dikkat çekerek Başbakan Erdoğan`ı istifaya davet etti. Ellerince ayakkabı kutuları ve dövizler ile Güven parkta toplanan partililer yaklaşan seçimde istifa edilmez ise halkın tokadını yiyeceklerini ifade ettiler.

Haber: Beril Çuhadaroğlu - Orhan Aydan  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı