Başkent zabıtası Yenimahalle’de el ele

Başkent zabıtası Yenimahalle’de el ele

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği tanışma toplantısına ev sahipliği yaptı.

Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan İn Love Kokteyl Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yaşarın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu ve Hüseyin Boran, Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Koç ve çok sayıda ilçe belediyesinin zabıta müdürleri katıldı.

“Esnafa ve vatandaşa hoşgörüyle yaklaşılmalı”

Toplantıya katılan Zabıta müdürleri ve amirlerine seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “ Zabıta birimi yerel yönetimlerde vatandaşın huzuru ve mutluluğu için büyük önem ifade etmektedir. Siyasi parti ayrımı yapılmaksızıngerek büyükşehir gerekse ilçe belediyeleri bütünüyle uyum içerisinde çalışmalıdır. Göreve geldiğimiz günden beri yerel ve genel idare ile uyum içerisinde çalışıyor, özellikle zabıta müdürlüğüne büyük değer veriyoruz. Sokakta vatandaşla yaptığım görüşmeler neticesinde esnafın sıkıntı çektiği konulara dikkat ediyor, gerekli talimatları birim müdürümüze iletiyorum. Hukukun dışına çıkmamak kaydı ile son yıllarda ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan esnafa karşı tutumumuza dikkat etmeli, vatandaşa hoşgörü ile yaklaşmalıyız” dedi.

“Zabıta yönetmeliği yeniden yapılandırılmalı”

Başkent ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olur diyerek sözlerine devam eden Yaşar “ Zabıta teşkilatının hukuksal ve yönetmelik olarak sıkıntıları var. Kent’in sıkıntılarının çözümü için bu kısıtlamaların giderilmesi ve zabıtaya yetki verilmesi gerekiyor. Özellikle trafik sorunu konusunda vatandaştan yoğun şikayet alıyoruz. Zabıtanın trafik konusunda yetkilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Bu konuyu geçtiğimiz günlerde büyükşehir meclisinde de gündeme getirdim.Zabıta teşkilatının günümüz şartlarına uygun bir düzende yeniden yapılandırılması ve yönetmelikte yer alan eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Sıkıntılarımızı birlikte uyum içerisinde çalışarak çözebiliriz. Amacımız vatandaşa hizmet ise yerel ve genel idare ayrımı yapılmaksızın, fikir alış verişi yaparak çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Koç “Teşkilat olarak uyum içerisinde çalışacağız”

Göreve yeni başladığını belirterek kentin tüm zabıta teşkilatıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Koç “ Yetkilerini kanunlardan, emirlerini hiyerarşik üstlerinden alan, Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değeriyle barışık herkesle uyum içerisinde çalışacağız. Esnafın kazancına bereket katmak, şehri modern bir Cumhuriyet kenti haline getirmek için var gücümüzle vatandaşa hizmet edeceğiz” dedi.

Koç,göreve geldiği günden beri Zabıta teşkilatına verdiği destek için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a plaketle teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Başkent zabıtası Yenimahalle’

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli