BAŞKENT?E BİR PARK DAHA?

BAŞKENT?E BİR PARK DAHA?

Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesinin gözde mahallelerinden Çukurambar?a yaklaşık 12 bin metrekarelik prestij bir park daha kazandırıyor.

 Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesinin gözde mahallelerinden Çukurambar’a yaklaşık 12 bin metrekarelik prestij  bir park daha kazandırıyor.

Vadi şeklindeki konumundan kaynaklanan kot farklarından dolayı teras park şeklinde tasarlanan“Safa Parkı”, pek çok ilki de bir arada barındıracak. 

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile 38. Cadde arasında yer alan  Safa Parkı, çocukların, gençlerin söyleşi yaparak, oyun oynayabileceği, çimlerde rahat rahat oturacağı “çim amfi”siyle, kekik ve mavi çimli çok sayıda ve türde “alacalı kekikli bitki mozaiği”yle,  doğal kayalardan oluşan “kaya bahçesi”yle, 6 metrelik “saat kulesi”yle bölge sakinlerinin nefes alacağı, dinleneceği bir alan olacak.

Park, ayrıca bölgeye panoramik bir bakış sağlayan seyir terasları, top ve piramit mazılarla oluşturulmuş doğal duvarlarıyla,  kamelyaları ve banklarıyla hem Büyükşehir Belediyesi’nin parkları arasında birçok ilki barındırıyor hem de tüm bölge sakinlerinin, çocukların, gençlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa ediliyor. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, rekreasyon alanlarının yanı sıra Ankara’da yer alan tüm ilçe, belde ve mahalleleri parklar, mesire alanları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlarla donatıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Başkent’in prestij mahallerinden Çukurambar’a yine prestij “Safa Parkı”nı kazandırıyor.        

ÇİM AMFİ - KEKİK KOKULARI - GÜL VE KAYA BAHÇESİ

 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, 12 bin metrekarelik Safa Parkı’nın kademeli ve atıl bir toprak alanın değerlendirilerek ortaya çıkarıldığını ve yaklaşık 8 bin metrekarelik kısmının çim ve yeni dikilen ağaçlarla, çalılarla, çiçeklerle desteklenip yeşil bir bölge olarak düzenlendiğini ifade etti.

Parkın yeşil dokusuna uygun, yarısı top ve piramit mazılarla oluşturulan doğal duvarlarla çevrelendiğini ve çevreci bir kent parkı  oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Hatice Akgül; parkın ve çevresinin kaldırım çalışması yapılarak, ledli aydınlatma gruplarıyla donatılarak ışıl ışıl hale getirildiğini söyledi. Safa Parkı’nın çok yakın bir tarihte hizmete gireceğini müjdeleyen Akgül, şöyle konuştu:

 

“Çok sayıda bitki türü bulunan Park’a, 3 mavi ladin, 12 metrelik meşe ağacı ile pek çok çam ağacı dikildi. Park, ana girişinde ziyaretçilerini 6 metre yüksekliğinde Mardin taşından yapılan saat kulesiyle karşılayacak. Sonra led yer aydınlatmalarıyla devam eden, fıskiye sistemli havuzla sona eren bir yürüyüş aksı yer alacak.

Parkta, çocukların, gençlerin eğlenip, oyun oynayabileceği, basamaklı çimlerde rahat rahat oturabileceği çim amfi, mis kokularla bezeli alacalı kekik ve mavi çimli bir bitki mozaiği,  doğal kayalardan oluşan kaya bahçesi, gül bahçesi ile çocuklar için hazırlanan oyun parkı da büyük ilgi görecek.”    



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı