Başkent?in Adayı Ankaralı Olacak!!!

Başkent?in Adayı Ankaralı Olacak!!!

Milliyetçi Hareket Partisi`nin Ankara adayı konusunda kamuoyunda bir çok siyasi isim yer alırken MHP Ankara Milletvekili İlahiyatçı Profesör Doktor Mustafa Erdem Ankara`nın adayı ?Ankaralı, Ankara?ya yakışan? bir siyasetçi olacak dedi.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Erdem MHP`nin AKP politikalarını   destekliyor gibi söylemlerin gerçek dışı olduğunu kaydederek, Ankara’da yaklaşan yerel seçim ve Gezi parkı eylemleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.   
Ankara milletvekilleri Ankara için ne yapıyor yazı dizisinde Beril Çuhadaroğlu`nu ile bir söyleşi gerçekleştiren MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Ankara için Ankaralı bir aday olacağının sinyallerini verdi.
Erdem`in yaşanan gezi parkı eylem sürecinde MHP`nin AKP destek veriyormuş gibi gösterilmesini de siyasi ayak oyunları olarak değerlendirerek CHP asla iktidar olamaz. MHP`nin duruşu bu ülkenin birlik bütünlüğüne bakışı bellidir ve MHP çözümü sokakta değil sandıkta aramaktadır” dedi.     
“Olaylara Terör Yandaşları Dahil Oldu” 
Yaşanan Gezi Parkı eylemlerinin ilk etapta halkın AKP baskı ve Türk milletinin sıkıştırılmışlığına tepki verdiğini belirten Erdem; “ Halkımızın eylemlerine Marjinal gruplar, STK’lar ve terör yandaşları grupların kontrolüne geçmesi ve ülkemizin birlik ve bütünlüğüne gölge düşürecek hale dönüşmesi bu olayların özünden ruhundan saptığı gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Türkiye’miz deki siyasi ayak oyunları ve dış güçlerden bahseden Başbakan’ın beyanatı Türkiye’deki iç siyasetin dış küresel güçlerin operasyonundan bağımsız değildir” dedi.  
 “Fıtratında Ayrımcılık Var” 
“Başbakan’ın ayrım yapmadan ve siyasi parti çatısın girmeden bu ülkenin Başbakanı olması gerektiğini belirten Erdem ; “Amerika`da yaptığı ikili ilişkilerden gerekse Türkiye’de meydana gelen operasyonlardan sonra bir tedirginlik yada bir heyecana özgü olarak özünde yada fıtratında var olan bir ayrımcılık duygularını, sözde beyanatları ile bir şekilde ifade etmiştir.” Dedi. 
Başbakan’ın Ankara Mitingleri ile ilgilide gazetemize konuşan Erdem:    
 “Ankara Büyükşehir Belediyesi İmkanları ile Karşıladılar” 
“Ayrımcı başbakan”
Türkiye’de ki bu hassas dengenin bir çatışma sürecine katkı sağlamış olduğunu görüyoruz. AKP kaos ortamında bir siyasi rant elde etme ortamına dönüştürmüştür. Başbakan`ın yüzde yüzde 50’yi nasıl tutalım veya 1 milyon istersem toplarım ve özellikle yurt dışından dönünce Ankara`da Büyükşehir Belediyesinin imkânları ile karşılanma programları ile bir şova hatta bir tehdide dönüştürmeye çalışması bu olaylara başbakan’ın ayrımcı olmasının bir yansımasıdır. Bu olaylardan özellikle Ankara`lı hemşerimiz büyük üzüntü duymuşlar Başbakana olan sesli tepkilerini sürdürmüşlerdi” şeklinde yorumladı. 
“CHP asla iktidar Olamaz” 
Gezi Parkı eylemlerinden kendine oy rantı çıkarmak isteyen partileri de eleştiren Erdem ; “  
Gezi parkı ile başlayan önce bir toplumsal refleks sonradan terör örgütlerinin provokasyonları ile süren bu olayları kimlerin destekledikleri bilinmektedir. Bunu en büyük ranta dönüştüren mevcut siyasi iktidar ve hükümet olmuştur.  CHP şunun farkındadır tabanın sınırlı olduğu ve bu potansiyel ile hiçbir zaman iktidara gelme şansları olmayacak. Ama Türk milletinin MHP’yi bir alternatif olarak görmesi AKP taba banın MHP tabanı ile bir bütün oluşturması AKP’den kopanları MHP`ye yönelmeleri durumunda MHP’nin tek başına iktidar olacağı gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. CHP’nin gündem de kalması ve siyasi olayların ilerleyişine baktığımız zaman CHP`nin güçlendirilmesi bu gerçekleri gün yüzüne çıkarmaktadır” diye kaydetti. 
“MHP, AKP’ye destek değil”
MHP’nin sokak eylemlerine karşı çıktığını ifade eden Ankara milletvekili Mustafa Erdem ; Siyasi insiyatif kullanarak gezi parkı eylemlerin de asla 3 hilalli bayrağı ile partimiz bulunmamıştır diyerek ; “ Genel başkanımız ülkemizin huzur ve saadeti açısından bu tür sokak eylemelerini onaylamamış ve sonuçları itibari ile Türk milliyetçilerinin bu tür olaylara destek vermemesi gerektiğini ısrarla vurgulamıştır. AKP Türkiye’de  her türlü olayları istismar ettiği ve MHP’nin bu duruşunu AKP’ye yarara dönüştürmesi için MHP’ye teşekkür etmek sureti ile bunu kendi lehine çevirmeye çalıştı. Türk milliyetçilerinin AKP’den  zarar gördüğü ve bundan en çok kendilerinin mağdur olduğunu düşündüğümüz de AKP’ye destek olması söz konusu değildir. MHP bu işlerin ne AKP tarafında nede Marjinal grup tarafındadır. MHP şunu ifade etmektedir. Ülkemizde Arap baharı yansımaları ile AKP’nin bir takım siyasi rantlar elde edecek sananların ülkenin geleceğini tehdit ettiklerini ifade ettik. PKK kendi tarafından kendine yarar sağladı. CHP bundan rant sağladı. AKP bundan en çok rant sağlamak için her türlü değerleri ayaklar atına almaya çalıştı. Bunun çözümü sandıktır. Türkiye AKP’nin şerrinden kurtarılmalıdır. 
Ankara muhafazakâr milliyetçi bir ildir. 
MHP’nin Ankara adayının Ankaralı olacağını kaydeden Erdem isim konusunda henüz kimsenin isminin netleşmediğini ifade ederek ; “ Ankara’da bir şekilde yerel hizmetlerinde bu değerler ile bütünleşen biri olmasında zaruret vardır. Ankara kozmopolit şekilde yönetilecek kendi değerlerinden uzaklaştırılacak olursa bu Başkentlilere en büyük haksızlık yapılmış olacak. Ankara yerel yönetiminde 4 dönemdir adam aynı ama siyasi partileri farklı biri bulunmaktadır.  Eğer bir belediyecilik hizmeti ise Sayın Melih Gökçek tüm birikimlerini ortaya koymuş ve kendi hedefleri ilkeleri doğrultusunda yapabileceklerini yapmış olduğunu düşünerek, bundan sonra yeni bir heyecan ve ruhun yeni bir iradenin çıkma zamanı gelmiştir. Geçen dönemde Mevcut belediye başkanın siyasi operasyonları ile kaybedilmiştir.  Artık Melih Gökçek’in sonunun  yaklaştığını Ankara’ya yeni bir  vizyon yeni bir şehircilik anlayışını getirmesi gerektiğinin farkında olduğunu söyledi. 
Gökçek, seçilmeyeceği için duvardaki temsil hakkını kullanacak 
Erdem ; “ Öyle düşünüyorum ki Sayın Melih Gökçek en azından aday olmamayı düşünecek. Aday olduğu zaman kazanamayacağını için Belediye başkanları arasında duvardaki resmi ile ifadesini temsil hakkını kullanacaktır. Ankara artık bu değişimi hak etti. Bu değişimin merkezi MHP olacak. Hem kendisini hem MHP’yi hem de Ankaralıları temsil edecek olan isimle bu seçimde yerini alacaktır. Ankara’ya Ankaralı bir aday çıkacaktır.
Ankara’da belediyeyi MHP’nin alacağı yönünde  gerek AKP’li dostlarımız gerekse halkımız tarafından söylemiz var. Ankara’da kazanamayacağını bilen CHP’lilerde yüksek sesle ifade etmeye başladır.  Şuana kadar hiçbir partide farklı isimler telaffuz edilemez iken MHP’de çok sayıda isim var” 
Mustafa Erdem Aday mı ? 
Ankaralı bir milletvekili olarak çeşitli kademelerde talepler oldu. Bu tamamen genel başkanımızın takdiri. MHP Ankaralıların beklenti ve taleplerini karşılayacak şekilde en uygun adayı Başkentlilerimize de açıklayacaktır” 
Haber: Beril Çuhadaroğlu Özel Röportaj 
 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı