Başkent`in En Büyük Model Uçak Pisti Mamak`ta Açıldı

Başkent`in En Büyük Model Uçak Pisti Mamak`ta Açıldı

*Başkent?in En Büyük Model Uçak Pisti Mamak?ta Açıldı

 Mamak Belediyesi ve Türk Hava Kurumu tarafından ortaklaşa yapılan Başkent’in en büyük Model Uçak Pisti Mamak’ta açıldı. Toplam 10 bin metrekare alana sahip olan pist 180 metre uzunluğuyla ve 20 metre genişliğiyle Başkent’in en büyük radyo kontrollü model uçak pisti olma özelliği taşıyor. Radyo kontrollü model uçak pistinin açılışına Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, THK Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, THK Kurumu Mamak Şubesi Başkanı Memduh Özkan, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Model uçak pistinin açılışında konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Bu gün açılışını yapacağımız bu pistin bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Her şeyden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi istikbal göklerdedir düsturuyla bir adım daha bu hedefe yaklaşmak için bir vesile olarak görüyorum. Model uçak faaliyetlerini sadece bir oyun olarak görmek doğru değil. Radyo kontrollü model uçakların kullanmanın büyük uçakların kullanımından çok farklı olmadığını biliyorum. Ciddi bir eğitim gerektirdiğini de biliyorum. Bu gün açılışı gerçekleştirdiğimiz bu pistin tüm model uçak severlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

‘Mamak Belediyesine Teşekkür Ederiz’

Model uçak şovları esnasında konuşan THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban; “Model uçaklara ilgi her geçen gün artıyor. Başkentin en büyük model uçak pistinin uzun yıllar boyunca model uçak severlere hizmet etmesini diliyorum. Mamak Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. THK Mamak Şube Başkanı Memduh Özkan; “Model uçak faaliyetleri için böyle bir piste ihtiyaç duyuluyordu. Mamak Belediyesi’yle ortaklaşa çalışarak bu ihtiyacı karşıladık” dedi.

 

Model Uçak Şovları Beğeniyle İzlendi

Başkent’in en büyük model uçak pistinin açılışında Türk Hava Kurumu model uçak hocaları tarafından muhteşem bir şov sergilendi. İzleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle izlenen şovun ardından motorlu yamaç paraşütü gösterisi de açılışa katılan izleyicilerden tam not aldı.  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli