Başkentli Çocuklar Felekten Bir Gün Çaldı

Başkentli Çocuklar Felekten Bir Gün Çaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen ?23 Nisan Şenliği?nde başkentli çocuklar bayram sevinci yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “23 Nisan Şenliği”nde ARENA ve Gençlik Parkı’na akın eden başkentliler keyifli dakikalar geçirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ARENA’daki program Çankaya Şaziye Tekışık Anaokulu çocuklarının dans gösterisi ile devam etti.
Miniklerin gösterisine salonu dolduran ve ellerinde Türk Bayrakları sallayarak eşlik eden çocuklar gösteriyi coşkuyla izledi.
Daha sonra Keçiören Hacı Sabancı Ortaokulu ve Keçiören Ata Önder İlkokulu öğrencilerinin eski geleneksel çocuk oyunlarından oluşan gösterisi ilgiyle izlendi.
Şenlik Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Ortaokulu ve Yücetepe İlkokulu öğrencilerinin sunduğu davul şov ile devam etti.
Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisini ses, ışık ve lazer gösterisi izledi.
Programın sonunda yer alan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ise seyircilere keyifli anlar yaşattı. Sanatçı Elif Tecer ve Emre Kaya’nın seslendirdiği “Barış Manço Şarkıları” ile coşan çocuklar ellerinde Türk Bayrakları ile sahne önüne gelerek hem dans ettiler hem de şarkılara eşlik ettiler.
 
GENÇLİK PARKI’NDA 23 NİSAN ŞENLİĞİ
Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Şenliği daha sonra Gençlik Parkı’nda yapılan etkinliklerle devam etti. Havanın da güzel olmasından yararlanan başkentliler Gençlik Parkı’na akın ederken çocuklar da ücretsiz konser, eğlence ve oyun gruplarında gönüllerince eğlendiler.
Gençlik Parkı’ndaki etkinlikte Yenimahalle Mevlana Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Orkestrası, Sınav Koleji Orkestrası yer alırken Bosna Hersek’ten gelen Doboy Yug grubunun halk oyunları da ilgiyle izlendi.
Şenlikte çeşitli animasyonlar, meddah gösterileri yer alırken, çocuklar kendileri için hazırlanan panayırdaki oyuncaklarda bol bol oynayarak eğlendiler. 

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı