Başkentli Oto Kiralamacılar bu hırsızın peşinde

Başkentli Oto Kiralamacılar bu hırsızın peşinde

Ankara?da Öz Karakayalar Turizm ve Oto Kiralamanın sahibi ve aynı zamanda Ankara Oto Kiralamacılar Derneği başkanı Güngör Karakaya Ankara oto kiralamacılarının aracını çalan araç çalan hırsın peşinde.

Emniyetin görevini yerine getirmediğini iddia eden Karakaya Savcılığa suç durusunda bulunurken Ankara`da bir çok esnafın zarar görmesine karşın ilgilenilmediğini söyledi .   Karakaya, A. Yiğit isimli bir vatandaşın Ankara`da bir çok esnafın aracını çaldığını iddia ederek emniyet görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Karakaya yaşananları gazetemize anlattı.

 “Etlik’teki büromda oto kiralama yapıyorum. 20.09.2013’te, A.Yiğit adındaki şahsa araç kiraladık. Şahıs, bir otobüs firmasında otobüs kaptanı olduğunu söyledi. Kıyafeti de o turizm firmasının kokartlı kıyafetiydi.  Aracı 3 günlüğüne kiraladık ve 3 gün sonra aracın GPS sistemi ile İzmir’de olduğunu öğrendik. Karakola başvurdum, ihbarda bulundum.  Şahsın sabıkalı olduğunu öğrendik. Emniyetten bize bir yardım gelmedi.  Kendi imkânlarımızla aracı bulduk. Biz aracı kiraya verdiğimiz şahısların adını, adresini, TC numarasını, memleketine kadar belirtip emniyete bildiriyoruz. Araba hırsızı hakkında emniyet bize bilgi vermedi. Emniyet bize bilgi vermeyebilir ama en azından A. Yiğit’in dosyasının kabarık olduğunu belirtebilirdi. Şahıs araç hırsızlığı yaptığı için yakalanabilirdi. Adam bugüne kadar 25 civarı araba çalmış. Verdiğimiz bilgilerle bu adamın araba çaldığı hususunda bizi neden uyarmadılar?”

Sesimi Tüm Türkiye’ye Duyurmak İstiyorum

Güngör Karakaya her gün birçok esnafın canının yandığını belirterek ekledi: “ A.Yiğit bizden sonra Ankara’dan bir arkadaşımızın da arabasını kiralamış. Bu şekilde birçok esnafın canı yanıyor. Amacım bu durumun önüne geçebilmektir.  Adını, soyadını, memleketi ve köyüne kadar yazıp emniyete yine bildirdim. Emniyet bu konu ile de ilgilenmedi. Bu duruma dur denilmesi gerekiyor. Dernek başkanlığından ziyade esnaf olarak, bu konu hakkında mustarip olduğum için, sesimi tüm Türkiye’ye duyurmak istiyorum.” Dedi.

                                                                                                                             Haber: İfakat YILMAZ

                                              

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı