Başkentli Yöneticileri Utandırdılar!!!

Başkentli Yöneticileri Utandırdılar!!!

Ankara Seymenler Kulübü 17. Akdeniz Olimpiyatları finalinde görsel bir şölene imza atarak tüm Dünya?ya kendini ayakta alkışlattı.

 Olimpiyatlar’da 2 milyar kişinin izlediği ve ayakta alkışladığı Ankara Seymenler Kulübüne Başkent’i yönetenlerden kimsenin katılmaması destek vermemesi Başkent ayıbı tarihe geçti.

Ankara Seymenler Kulübü Başkanı Şerafettin Demir konuyla ilgili tepkisini Türkiye’yi ayağa kaldırdık ama Ankara uyudu diyerek, “Bu bizim değil Başkenti yönetenlerin ayıbı. Tüm illerin belediyeleri halk oyunları ekibine sahip çıkarken İç Anadolu’yu Ankara’dan temsil etmemize karşın yerel yönetimlerden desteksiz kendi imkânlarımızla Dünyaya kendimizi ayakta alkışlattık” dedi.

Ankara Seymenler Kulübünün bu organizasyonda T-Shirt sponsoru Karadenizli iş adamı PİMTEK İnşaat sahibi Himmet Birol tarafından yaptırılırken, Ankaralıların kendi kültürüne ve tanıtımına ne kadar çok değer ve önem verdiğinin özeti oldu.

             

Türkiye’de düzenlenen 17. Akdeniz Olimpiyatları finalinde Türkiye’nin 7 bölgesinden halkoyunları ekibi sahnede görsel bir şölene imza attı. Tüm dünyaya Türk Bayrağı’nı ve Türkiye’nin 7 bölgesinin kültürünü Halk oyunları ile tanıtan ekipler İç Anadolu Bölgesi’ni Ankara Seymenler Kulübü ile temsil etti. Görsel şölende tüm bölgelerde sessiz ve hayranlıkla izlenirken Ankara Seymenler Kulübünün sahnede Hüdayda gösterisinin ardından salon ayakta dakikalarca Seymenleri alkışladı. Büyük bir coşkuya imza atan ve 2 milyar insana kendini alkışlatan Ankara Seymenler Kulübü, Başkentli yöneticilerden destek istemelerine karşın hiçbir destek alamadıklarını ifade ederek Ankara Yöneticilerinin bundan utanması gerektiğini kaydetti.

“Başkenti Yönetenler Utansın”

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Şerafettin Demir; Başkentimizin Cumhuriyet kurulurken yaşadığı tarihi önemi en güzel anlatan Seymen oyunudur. Biz bu ruhu sahnede izleyenlere Türkiye’nin, Türklüğün ve Cumhuriyet’in önemini sahnede izleyicilere yaşatmak istedik ve başardık. Ankara Seymenler Kulübü Ankara’da sadece bu olimpiyatlarda değil birçok organizasyonda gurur verici oyunlara imza attı. Tüm Dünya’ya kendimizi anlatacak kültürümüzü tanıtacak güzel bir alanda yer aldık ama Ankara’yı yöneten ne belediyeler ne de sivil toplum kuruluşları, Ankaralı iş adamlarından hiç kimseden destek alamadık. Bundan biz değil Başkentli olduğunu söyleyen yöneticilerin utanması gerekir” dedi.

İç Anadolu’yu Seymen oyunu ile temsil edebilmenin gurur verici olduğunu söyleyen Ankara Seymenler Kulübü Başkanı Şerafettin Demir tüm belediyelerden araç ve eşofman için destek istediklerini belirterek hiçbir şekilde destek alamadıklarını söyledi.

 

“Karadenizli İş Adamı Sahip Çıktı”

Demir, şunları kaydetti; 

Ankara Seymenleri olarak milyonlarca insan tarafından altıncı bölge olarak sahne aldığımız zaman seyircinin ayakta alkışlaması bizler için onur vericiydi. Dünyada 2 milyar insanın televizyonda seyretmiş olması ve Seymenleri Dünya’ya tanıtmak gurumuzdur. Bu organizasyona kendi imkanlarımız ile katıldık. Bizi üzen Seymenler kulübüne kurumsallık katmak istedik ve belediyelerden en azından bir eşofman, tişört talebimiz olmuştu. Hiçbir belediyemizden başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere hiçbir yerel yönetici sahip çıkmadı.

İlginçtir ki bizim orada bulunurken bizlere Ankaralı olmayan Karadenizli iş adamı PİMTEK İnşaat Hikmet Birol destek verdi ve  Ankara Seymenler Kulübü olarak 90 adet dernek logomuzun bulunduğu T-Shirt yaptırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kültürümüzü kaybetmek yitirmek bence hepimiz için çok kötü bir olay. Gelenek görenek örf adet kaybolmamalı. Ankaralı yöneticiler Ankara’yı yönetirken ve Başkentin tanıtımını yapıyoruz derken ne yaptıkları ne yapmadıkları bir kez daha gözler önüne serildi. Ne bir katılımcı vardı ne de destekleri. Ankaralı ve Başkentlilik maalesef sözde oluyor” şeklinde konuştu.

Haber: Beril Çuhadaroğlu / Özel Haber 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı