Başkent`liye Müjde

Başkent`liye Müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 17 radyonun ortak canlı yayınında “Başkent Gaz”dan, “Vatandaşlardan toplanan asfalt parası”na, Ankapark’tan “Ankaragücü”ne kadar gündemdeki birçok konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş idi.

Gökcek  radyoda yaptığı konuşmasında; 2010 yılına kadar asfalt parasını almamak için “es geçiyorduk” ifadelerini kullanan Başkan Gökçek, “Ancak 2010 yılında, MHP Genel Merkezi’nden Ankara’da asfalt paralarının toplanmadığına dair MHP Belediye Meclis üyelerine soru sormaları için baskı yapıldı ve sual soruldu. Biz de bunu mecburen teftişe havale etmek zorunda kaldık ve bu arada İçişleri Bakanlığı’na da suç duyurusunda bulundular`` ifadesinde bulundu.

 

Gökçek`in İddiaları Doğru Değil

12/01/2015 tarihinde yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde  gündeme gelen asfalt katılımı payı için Gökçek`in iddialarına açıklık getiren MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek yaptığı konuşmasında; O dönemde verilen soru önergesinde `` 2004 ile 2009 yılları arası her yıl ayrı ayrı gösterilmek üzere 1.tahakkuk edilen asfalt katılım payının ne kadar olduğunu 2.tahakkuk ettirilip tahsili yapılan asfalt katılım payının ne kadar olduğunu, 3. tahsilinde zaman aşımına uğramış asfalt katılım payının ne kadar olduğunu,4.zaman aşımına uğradıktan sonra tahsili yapılan asfalt katılım payının ne kadar olduğunu,5.asfalt katılımı payının tahsili için avukatlara ödenen ücretlerin ne kadar olduğunu,.6.2004 ile 2010 yılları arası avukatlara verilen dosya adedi ne kadar olduğunu ve kaç tanesinin belediye lehine sonuçlandığını yazılı olarak`` cevap istediklerini dile getirerek Başkan Gökçek doğru olmadığını dile getirdi.

Asfalt Katılım Payında Yeni Dönem

Başkan Gökçek başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununu 86-94. maddeleri gereğince vatandaşlardan alınması zorunlu olan “Yol Harcamalarına Katılma Payı” için yeni kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, “Asfalt katılım bedeli” olarak toplanan paraların bu yılbaşından itibaren dökümü gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek asfaltlardan alınmaması yönünde karar alınırken, yine aynı kapsamda bugüne kadar dökümü gerçekleştirilen veya vatandaşlara tebliğ edilen asfalt paralarının ise; peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde 5 yıl süre ile ertelenmesi, bu ertelemelerden dolayı da faiz alınmaması yönündeki Başkanlık yazısı oy çokluğu  ile kabul edildi.

 

Göz Boyama Seçim Yatırımı

Toplantı sonrası görüştüğümüz meclis üyeleri  `` bugüne kadar dökümü gerçekleştirilen veya vatandaşlara tebliğ edilen asfalt paralarının ise; peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde 5 yıl süre ile ertelenmesi, bu ertelemelerden dolayı da faiz alınmamasını`` şimdiye  kadar neden uygulamadığı 2015 genel seçim yatırımı ve göz boyama  olarak değerlendirdiler.

 



Anahtar Kelimeler: Başkent`liye Müjde

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı