Başkent`te Kirli Siyaset

Başkent`te Kirli Siyaset

Geri sayım başladı. Son 15 içinde Başkentte neler olacak?

Başkentte seçime 30 gün kala siyasi partilerde yaşanan kavga ve sabotajlar arttıkça siyasi partiler arasında ki taraftarlar da kavga büyüyor. Keçiören`de MHP kadın kollarına Ak partiler tarafından saldırıldığı iddiaları ile çalkalanırken Tuzluçayır`da CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş`ın seçim otobüsüne saldırıda bulunuldu.

Öte yandan Altındağ zabıtaları tarafından Mansur Yavaş aleyhinde afişler asılırken  CHP ve MHP`nin anlaşma yaptıkları söylemlerine de MHP Ankara Adayı Karakaya`dan sert açıklama ile geldi.

 

17 Aralık Operasyonu ses kayıtları ile başlayan genel siyasetteki kavgalar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in de ses kaydı ile iyice alevlendi. Ankara ve ilçe Belediye Başkan Adayları projelerini seçmenlere kabul ettirmeye çalışırken parti taraftarları da sokak kavgaları ile gündeme geliyor. Ankara Büyükşehir adayları projeleri son 30 gün kalmasına karşın konuşulmazken Ankara sokakların da birbirleri aleyhlerin de hazırladıkları kara propaganda ile gündeme damgasını vuruyor.

Keçiören`de  Gerginlik Bitmiyor

Siyasette en gergin seçim süreci yaşayan ilçelerden olan Keçiören`de siyasi partiler arasında gerginlik zirvede. İlk olarak MHP Adayı Mehmet Ali Tanrıverdi`nin seçim bürosuna Molotof kokteyli atılarak başlayan olaylar silsilesinde ardından BBP adayı Turgut Altınok`un seçim bürosuna saldırılması ve CHP2nin seçim bürosuna bırakılan mermiler ise olayın trajik yanını ortaya koyuyor. Öte yandan bu hafta içinde MHP Kadın kollarının alan çalışması farklı bir siyasi parti tarafından kadınların saldırıya uğraması son nokta oldu.

Sincan ve Yenimahalle de  Saldırılar var

 Sincan`da saadet partisi seçim bürosuna tehdit yazıları asılması ile haberlere konu olurken Yenimahalle`de ise  Ak parti aracına yapılan yumurtalı saldırı ve spreyler ile duvar yazılarının yazılması 30 martta sayılı günler kala mitinglerde geniş güvenlik önlemlerinin alınması gerekliliğine ortaya koyuyor.

Kim veya kimler tarafından  yapıldığı ve  yaptırıldığı bilinmeyen saldırıların son örneği Tuzluçayır da Mansur Yavaş`ın anons  otobüsüne gerçekleştirilirken  yerel basın da konuya alet  bedelleri ödenerek mevcut gazetecilerin kendi gazetelerinin isimlerini kullanmayıp sümen altı gazeteler karalama kampanyaları ile suça teşvik ediyor.  

Şimdi gözler seçimlere 30 gün kala açıklanacağı iddia edilen dosyalara çevrilmiş durumda. el altından kimlere servis edileceği bilinmeyen dosyaların açıklanması ile siyasette nasıl bir gerginlik yaşanacağı bilinmez iken adayların Ankara projeleri şimdilik ses kayıtları ve afiş kavgaları yüzünden perde arkasın da gizlenerek Ankaralıların gündeminde konuşulmamakta.  

Haber : Beril Çuhadaroğlu -Özel Haber

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı