BAŞÖRTÜLÜ MECLİS ÜYESİNDEN ATATÜRK`E ÖVGÜ

BAŞÖRTÜLÜ MECLİS ÜYESİNDEN ATATÜRK`E ÖVGÜ

AK Parti Büyükşehir ve Altından Belediye Meclis Üyesi Ayşe Keşir, Atatürk ve silah arkadaşlarına bu aziz milletin çok şey borçlu olduğunu belirterek, "Küllerinden doğdu bu millet, özellikle Türk kadını adına ayrıca Atatürk?e şükran borçluyuz" dedi.

 ANGARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 10 Kasım Pazar günü Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantısı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Ölmez, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 74. Yılını idrak etmiş durumdayız. Büyükşehir Belediye Meclisi adına kendisine rahmet, Türk milletine de başsağlığı diliyoruz" diyerek meclis üyelerini Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Başkan Vekili Ölmez, ayrıca Siirt`te bugün meydana gelen helikopter kazasında 17 askerin şehit olduğunu belirterek, şehitlere rahmet, acılı ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulundu.

AK Parti grubu adına konuşan Meclis Üyesi Ayşe Keşir, Atatürk ve silah arkadaşlarına bu aziz milletin çok şey borçlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Küllerinden doğdu bu millet, özellikle Türk kadını adına ayrıca Atatürk`e şükran borçluyuz. Çünkü Türk kadını olarak dünyadaki pek çok hemcinsimizden daha önce çıktığımız bir yol var. O anlamda hem Gazi Mustafa Kemal’e hem silah arkadaşlarına ve o gün genç Cumhuriyet’in varlığında kanını feda eden tüm şehitlerimize rahmet ve minnet borçluyuz."

 

GÜLEKEN: HEPİMİZ O’NA MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ


CHP grubu adına söz alan Fazıl Güleken, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün bıraktığı çıktıklarını kaydederken, Pervari`de şehit düşen askerlere Allah`tan rahmet yakınlarını başsağlığı diledi.

Onların bu ülkeyi vatan yapmak için canlarını feda ettiğini bildiren Güleken, şu görüşleri dile getirdi:

"Hepimiz onlara minnet borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bıraktığı eserleri ile kurduğu cumhuriyetle, cumhuriyeti çağdaş uygarlık düzeyine taşıması hedef ile bize bugünleri bırakma doğrultusunda çok önemli hedefler gösterdi. Sonra da O’nun ilkeleri doğrultusunda hep birlikte O’na layık olmak için çalışacağız. Kendisini minnet ve saygıyla anıyorum."

 

KUNDAKÇI: HAKKINDA 10 BİNE YAKIN KİTAP YAZILDI


MHP grubu adına konuşan Dr. Mehmet Kundakçı da Mustafa Kemal Atatürk`ün dünyanın en büyük devlet adamlarından biri olduğuna vurgu yaparak, şunları ifade etti:

"Mustafa Kemal`in herkes çok şey söylemiş hakkında. Yaklaşık Türkiye dahil dünya üzerinde 10 bine yakın kitabın yazıldığı söylenir Mustafa Kemal hakkında. Mustafa Kemal`in sahip olduğu o gündük devletinin gücü bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin mensup olduğu gücünün on binde birinden daha az olduğunu görüyoruz. Dün bir toplantıda idim. 16 tane arkadaşım vardı. Bu 16 arkadaşım kendilerinin okur yazar ve tarih bilgisi olduğunu iddia eden  bir topluluktu. Orada ‘Bugün kaç değerli arkadaşım gazete aldı?’ diye bir soru sordum. 16 arkadaşım içerisinde ben ve bir de başka bir arkadaşım gazete aldığını söyledi. Okumayan, geçmişini bilemeyen, bugününü fazla değerlendirme imkanı olmayan, maalesef yarını hakkında da görüş bildiremeyen bir topluluk haline geliyoruz. Acı olan bu gerçeği size hatırlatmak istedim. Amerikalı bir profesör Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı bir araştırmada, yaşadığı yüz yılın içerisindeki dünya devlet adamları ve liderlerini değerlendiriyor. Bunların içerisinde ilk üç sıraya koyduğu insan arasında birinci sırada Mustafa Kemal Atatürk, ikinci sırada George Washington ve üçüncü sırada da Mao Zedung yer alıyor."

Toplantıda, imarla ilgili bazı konular komisyona havale edildi.  

 

Evin GÖKTAŞ



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı