BAŞ PEHLİVAN ÜNAL KAHRAMAN OLDU

BAŞ PEHLİVAN ÜNAL KAHRAMAN OLDU

Sincan Yağlı Güreşleri dokuzuncu yılında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sincan Şehir Stadyumu 20´si başpehlivan, 340 yağlı güreşçinin kıran kırana mücadelelerine sahne oldu. Finalde Ünal Kahraman rakibi Faruk Akkoyun´u yenerek Sincan Yağlı Güreşler

Sincan Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Sincan Yağlı Güreşleri, 340 yağlı güreşçinin kıran kırana mücadeleleriyle gerçekleştirildi. 20 pehlivanın başpehlivanlık için yarıştığı müsabakaları;  Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ve binlerce güreş sever izledi.

 340 SPORCU 13 SİKLET

 Görkemli bir törenle açılışı yapılan Sincan Yağlı Güreşleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseri sonrası okunan Kur´an tilavetiyle başladı. Şölen havasında geçen organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna er meydanına gelen tüm sporculara başarılar diledi. Sincan Şehir Stadyumunda düzenlenen yağlı güreşlerde başpehlivan, baş altı, büyük orta, küçük boy, küçük orta, deste, tozkoparan, teşvik ve minik dallarında toplam 340 sporcu, 13 siklette kıran kırana mücadele etti.

 DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

 Etkinlikte Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kahramanlar da unutulmadı. Tribünlerde Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna´nın “15 Temmuz´u unutmadık, unutturmayacağız” ve “Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum” mesajları dikkat çekerken azizi şehitlerimizin ruhuna hediye edilmek üzere Kur´an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Kırkpınar baş cazgırlarından Tokur Mehmet de manileri ile 15 Temmuz´u ve aziz şehitlerimizi andı.

 ÜNAL KAHRAMAN BAŞPEHLİVAN OLDU

 Gün boyunca devam eden ve yüzlerce güreş severin takip ettiği müsabakalarda, miniklerden başpehlivanlığa kadar tüm kategorilerde büyük çekişmeler yaşandı. Finalde rakibi Faruk Akkoyun´u yenen Ünal Kahraman başpehlivan oldu.  Faruk Akkoyun ikinci olurken üçüncülüğü Emre Erkan ve Kaan Kaya aldı. Dereceye giren başpehlivanlara madalyalarını Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç verdi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli