Batıkent´te Şaibeli Anket

Batıkent´te Şaibeli Anket

Batıkent´te iki cemevi arasında kalan bölgedeki apartman, durak ve garajlara konulan işaret ve “kahrolsun” yazısının ardından “ Keçiören Belediyesi adına anket yapıyoruz” diyen kişilerin, “Mezhebiniz ne?” sorusunu yönelttiği ortaya çıktı. Anket sorularınd

Ankara´nın en büyük ilçelerinden Keçiören´nin İncirli semtinde yer alan Çiçekli Mahallesi´ndeki bir apartmanda, belediye adına geldiğini söyleyen bir kişinin kapı kapı dolaşarak anket yaptığı öğrenildi. Kapısına genç bir kızın geldiğini ve “belediye adına anket” yaptığını söylediğini belirten Alevi vatandaş, “Anketimiz var dediler, kapıdan çevirmeyim dedim. Zaten belediye çalışmalarıyla ilgili bazı şikayetlerimi bildirmek istiyordum” diye konuştu. İlk soruların meslek ve yaşla ilgili olduğunu ardından ise“Mezhebiniz ne?” sorusunun geldiğini söyleyen vatandaş, “Soruya anında tepki gösterdim, belediye ne yapmaya çalışıyor diye anketi yapan genç kıza sordum. O da‘Ben de utanıyorum bu soruyu sormaya ama ankete yazmışlar´ yanıtını verdi. Bu soru üzerine ankete devam etmeyi reddettim” dedi.

Alevi evlerine işaret ve mezhep anketi Meclis´te

Batıkent´te iki cemevi arasında kalan ve çoğunlukla Alevilerin yaşadığı bölgede yapılan işaretleme ve “kahrolsun” yazısı ile Keçiören´de yapılan“mezhep” anketini CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Meclis gündemine taşıdı. Kürt-Türk, Alevi-Sünni ayrıştırma çabalarının Ankara´da kendini gösterdiğini belirten Emir, Başbakan Davutoğlu´nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları sordu:

Keçiören Belediyesi´nin ilgili anketinin amacı nedir, vatandaşlarımızın mezhepleri kimleri ilgilendirmektedir, insanlarımız fişlenmeye mi çalışılmaktadır, anket sonucunda soruşturma açmayı düşünüyor musunuz, Batıkent´te Cemevleri arasında çeşitli mekânların işaretlenmesi sonucunda bir soruşturma başlatılmış mıdır, güvenlik güçleri bu konuda gerekli tahkikatı titizlikle yapmışlar mıdır?”

Biz değil partiler yapıyor´

AKP´de olan Keçiören Belediyesi şikayet hattı olan Ak Masa´dan bir yetkilinin, şikayet için arayan vatandaşa konuyla ilgili birçok şikayet geldiğini ancak anketin kendilerine ait olmadığını kaydettiği öğrenildi. Partilerin bu tür anketler yaptığına işaret eden yetkili, yine bir parti çalışması olabileceğini belirtti. 
Cumhuriyet´in belediyeyi arayarak “Bu anketi siz mi yapıyorsunuz?” sorusu üzerine ise basın biriminden bir yetkili anketin belediye ile alakalı olmadığını, ancak belediye adı kullanılarak yapıldığı için konunun araştırılacağını kaydetti. 

Emniyet harekete geçti
Cumhuriyet´in Batıkent´te Alevilere ait evlerin “işaretlendiği” haberi de ses getirdi. Cumhuriyet´in haberinden sonra, Ankara Emniyeti ekip görevlendirdi. Emniyet görevlileri, Batıkent Kent Koop Mahallesi sakinlerinin ifadesine başvururken, görüntü kayıtlarını da inceleme amaçlı aldı. (Cumhuriyet)



Anahtar Kelimeler: Batıkent Şaibeli Anket

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli