Tarih: 23.01.2016 10:44

Baykal ve Yaşar Ankara Konağı´nda buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Yenimahalle Belediyesi´nin yaptığı ve Ankara Kulübü´ne teslim ettiği Ankara Konağı´nda gerçekleşen yemeğe, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, eski Antalya Milletvekilleri Tuncay Ercenk ve Osman Kaptan da katıldı.

Ankara Konağı´nı gezdiler

İlk olarak Yaşar ve Özaslan eşliğinde konağın tüm salonlarını tek tek gezen Baykal ve Milletvekilleri konak hakkında bilgi de aldılar. Ankara Konağı´nı çok beğendiklerini ifade eden heyet, “Tüm Ankaralılar bu konağı görmeli gerçekten çok güzel ve özel bir yer. Böyle bir tesisi Ankaralılara kazandırdığı için Başkan Yaşar´ı tebrik ediyoruz” dediler.

Ankara´nın tarihi çocuklarımıza burada anlatılıyor”

Heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkürleri sunan Başkan Yaşar da, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün emriyle kurulan Ankara Kulübü´ne bu binayı yapmaktan her zaman gurur duydum. Ankara Konağı Cumhuriyetimizin başkenti Ankara´nın kültürünü ve geleceğini yaşatıyor. Ankara´nın tarihi geçmişi çocuklarımıza burada anlatılıyor. Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bize emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği´nin yeridir. Onun için de buraya sahip çıktım. Çünkü benim sevdam Yenimahalle sevdası, benim sevdam Gazi Mustafa Kemal sevdası, benim sevdam demokratik, laik cumhuriyetin sevdasıdır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —