Belediyeler ilk günden bu yana seferberler

Belediyeler ilk günden bu yana seferberler

Tüm Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin üzerinden bu yana Ankara’daki ilçe belediyeleri ilk günden bu yana yaraları sarmak için aralıksız çalışıyor. Hem başkentliler hem de belediyeler el ele afetzedelere yardım eli uzatıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 10 ilde yıkıma neden olan iki deprem felaketinin üzerinden bir hafta geçti. Ankara’daki belediyeler de ilk günden bu yana arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, sıcak yemekten yardım dağıtımına, çöp toplamadan depremzedelerin başkente getirilmesine kadar bölgedeki yaraları sarmak için gece gündüz demeden tüm gayretiyle çalışmaya devam ediyor. Belediyelerin gönderdiği arama kurtarma ekipleri enkazçalışmalarına katılıyor. Takviye ekipler ihtiyaç duyulan yerlerde görev alıyor. Mobil mutfak ve gönderilen ekipmanlarla yemekler pişiriliyor, sıcak çorba ve çay ikramları yapılıyor. Ankara’daki yardımseverler de yardım toplama kolileme ve TIR’lara yükleme işlemlerini sürdürüyor. Başkentlilerin gönderdiği eşyalar da AFAD koordinasyonuyla il ve ilçelerde dağıtılıyor. İşte seferber olan Ankara’daki 25 ilçe belediyesinin deprem bölgesi için yaptığı farklı çalışmalardan detaylar.

AKYURT BELEDİYESİ

Akyurt Belediyesi’nin Kahramanmaraş’taki sahra çadırında gece gündüz çorba, Yemek ve çay ikramı yapılıyor.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ

İnsani yardımları dağıtmaya devam eden Altındağ Belediyesi ekipleri Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’ta sıcak yemek ikramı yapıyor. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde bulunuyor.

AYAŞ BELEDİYESİ

Ayaşlı’lar imece usulüyle gece gündüz depremzedeler için ekmek ve bazlama pişiriyor. Bazlama ve ekmekler paketlenip kutulanıyor, Ayaş Belediyesi’nce bölgeye gönderiliyor.

BALÂ BELEDİYESİ

Balâ Belediyesi İsmail Kara Taziye Evi Misafirhanesi’ni depremzedelere açtı. Belediyeye ait minibüs ile Gaziantep’ten depremzedeler başkente getiriliyor.

BEYPAZARI BELEDİYESİ

Beypazarı Belediyesi, afet bölgesinde çöp sorunu yaşanmaması için bir çöp kamyonu ve beraberindeki personelleri de gönderdi. Bölge için 1 adet seyyar tuvalet de yola çıktı.

ÇAMLIDERE BELEDİYESİ

Çamlıdere Belediyesi ve ilçe sakinleri el ele verdi deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan odun ile kömür toplama çalışması yapıldı. İlçede kırılan odunlar ve torba torba kömürler TIR’larla bölgeye gönderiliyor.

ÇANKAYA BELEDİYESİ

Çankaya Belediyesi’nin yardım kampanyası Çankayalıların desteğiyle devam ediyor. 24 saat açık olan lojistik merkezinden yola çıkan TIR’lar acil ihtiyaç malzemelerini depremzedelere ulaştırıyor.

ÇUBUK BELEDİYESİ

Çubuk Belediyesi ekiplerinden ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekipleri bölgede İsrail’den gelen arama kurtarma ekibiyle ortak olarak çalışmalarına devam ediyor.

ELMADAĞ BELEDİYESİ

Elmadağ Belediyesi Hatay Kırıkhan’da oluşturduğu çadırkente içinde 3 adet seyyar tuvalet, 4 adet su deposu, 2 takım çadır, masa, sandalye ve yakacak malzemelerin bulunduğu 1 TIR daha gönderdi.

ETİMESGUT BELEDİYESİ

Deprem bölgesi Hatay’da görevlendirilen Etimesgut Belediyesi’ne ait iş makineleri ve ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Deprem bölgesine kurulan yardım çadırlarında depremzedelere sıcak yemek ve içecek dağıtımları da devam ediyor.

EVREN BELEDİYESİ

Evren’de hayırseverler ve Evren Belediyesi iş birliğiyle bölgeye 1 adet yardım TIR’ı, 1 adet yardım kamyonu, 1 adet cenaze nakil aracı ve 1 adet de otobüs gönderildi.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ

Bölgeye iş makinesi ve ekip gönderen Gölbaşı Belediyesi’nin ilçedeki Paylaşım Noktası’nda yardım kolileri hazırlanmaya devam ediyor. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde hazırlanan malzemeler bölgeye TIR’larla gönderiliyor.

GÜDÜL BELEDİYESİ

Güdül Belediyesi’ne ait iş makineleri Kahramanmaraş’ta arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

HAYMANA BELEDİYESİ

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Meclis üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş’a gitti. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alıp depremzedelere ve kurtarma ekiplerine çorba ikramında bulundu.

KALECİK BELEDİYESİ

Deprem bölgesine daha önce ekip ve iş makinelerini gönderen Kalecik Belediyesi, ek olarak çöp kamyonunu da çalışmalara katılmak üzere bölgeye ulaştırdı.

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ

Kahramankazan Belediyesi Arama ve Kurtarma Birliği, Kahramanmaraş bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Depremden etkilenmiş vatandaşlar için de sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ

İş makinesi ve personeliyle depremin yaşandığı illere yardımlarını sürdüren Keçiören Belediyesi’nin temizlik ekibi ve araçları da bölgede hizmet veriyor. Belediye, salgın riskine karşı çöp sorununun da yaşanmaması için bölgedeki çöpleri topluyor.

KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar da Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’a gitti. Felaketin yaşandığı illerde belediye ekiplerinin çalışmalarıyla ilgili bilgi alıp incelemelerde bulundu.

MAMAK BELEDİYESİ

Mamak Belediyesi’nin Mamak Arama Kurtarma Timi (MAKUT), 180 personel 50 iş makinesi ve araç ile Hatay’da görev yapıyor. Ekip arama kurtarma yaparken belediye de yaraların sarılması için çeşitli destekler veriyor.

NALLIHAN BELEDİYESİ

Nallıhan Belediyesi, deprem bölgesine kurduğu yardım çadırlarında arama kurtarma çalışmalarındaki görevliler ile bölgedeki depremzedelere sıcak çorba ve yemek ikramlarına devam ediyor.

POLATLI BELEDİYESİ

Polatlı Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri (PAKUT), iş makineleri ve Belediye personelleri gece gündüz Kahramanmaraş’ta çalışmalarına devam ediyor.

PURSAKLAR BELEDİYESİ

Pursaklar Belediyesi, Kahramanmaraş Elbistan’da kurduğu çadırla arama-kurtarma ekiplerine ve depremzedelere sıcak çorba ile yemek ikram etmeye devam ediyor.

SİNCAN BELEDİYESİ

Sincan Belediyesi görevlileri depremin vurduğu Kahramanmaraş’ta arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeye ait iş makineleri de aralıksız çalışıyor.

ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYESİ

Şereflikoçhisar Belediyesi insani yaşam malzemelerinin yer aldığı TIR’ları bölgeye gönderiyor. Adıyaman Deprem bölgesinden de 19 Şereflikoçhisarlı vatandaş belediyenin aracıyla ilçeye getirerek ailelerine kavuşturuldu.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ

Yenimahalle Belediyesi ile yardımseverler de el ele verdi gece gündüz yardım topladı. Depremden etkilenen vatandaşlara TIR TIR kamyon kamyon, insani yardım malzemeleri, odun ve kömür gönderildi. Yenimahalle’nin yardım faaliyeti devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Belediyeler günden seferberler

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı