Taşdelen:Belediyeyi Satmıyoruz

Taşdelen:Belediyeyi Satmıyoruz

Gazetemizde daha önce ‘satılık belediye’ manşetiyle yer alan Çankaya Belediyesi için öne sürülen iddialara yönelik olarak Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sorularımızı cevapladı. Taşdelen, yönetime geldiği süre zarfında belediyedeki faaliyetlerinde

Yeni araç 600 bin lira

Belde A.Ş. de 1300 kişinin çalışmadığını söyleyen Taşdelen, Belde AŞ müdürünün aynı zamana da İmar AŞ nin de müdürlüğünü yaparak iki görevi birden üstendiğini, maliye kökenli olan müdürün sadece Belde AŞ genel müdürü olarak 7 bin tl maaş aldığını Belde ve İmar AŞ`de yönetim kurulu olduğundan yaklaşık 6 bin TL özlük hakkı aldığını toplamda 13 bin TL genel müdür maaşı aldığını kaydetti.

800 bin TL’lik araç iddiasına ise daha önceden kullanılmakta olan panelvan tipi Renault Fluence marka aracın sürekli servise gittiği ve yolda kaldığı, kazaya sebebiyet vereceği uyarısı geldiği için de yeni araç alımının gerektiğine değinen Taşdelen, İmar AŞ`nin bünyesinde olan aracı makam aracı olarak şirketten belediyeye alındığını, iddia edildiği gibi aracın fiyatının 800 bin lira değil 600 bin lira civarında olduğunu belirtti.

Spor kulübü ile belediyenin yasal bir bağı yok

Çankaya Spor Kulübünün kapatılıp borçlarının ödenmediği iddialarına kulübün zaten belediyeye ait olmadığı, bir dernek olduğunu, kulübün, belediyenin adını kullanabilmesi ile ilgili herhangi bir meclis kararının dahi olmadığı, cevabını veren Taşdelen, belediyelerin spor kulüplerine destek olabileceğini, geçmişte de kanun maddesi gereğince bu kulübe destek olunduğunu, kulübün hesapları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını beyan ederken, içişleri bakanlığı, dernekler masasına adlarının kullanılmaması için başvuruda bulunduklarını da bildirdi. Belediyelerin profesyonel spor kulüpleri işletmesine karşı olduğunu söyleyen Taşdelen, kitle sporunun desteklenmesi gerektiğine, bunu teşvik etmek için tesisler kurulmasının gerektiğini bildirdi.

Kapatılan yurtlar için ceza ödenmedi

Daha önceki belediye yasasına göre belediyelerin yurt veya gençlik merkezleri açma yetkilerinin olmaması sebebiyle Sayıştay`ın olumsuz raporunun da olduğu Atatürk ve İnönü Gençlik Merkezlerinin kapatıldığını belirten Taşdelen, burada bulunan 200 öğrencinin de Ankara Üniversitesi yurtlarına yerleştirilerek burslu öğrencilerin haklarının korunduğunu, ücretli öğrencilerin ise aynı fiyatla üniversitenin kendi öğrencilerine belirlediği oranda fiyat artışı sağlanarak mağdur edilmediklerini söyledi. Bu konuyla ilgili olarak herhangi bir cezai durumla karşılaşmadıklarını belirten Taşdelen, öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca bu haklara sahip olduklarını da ekledi. Beş yıl boyunca her yıl 20 öğrencinin tam burslu olarak barınma ihtiyaçlarını karşılayacaklarını vurgulayan Taşdelen Ankara Üniversitesinin bu şekildeki taşınmaz değerlerin işini protokol gereğince ücretsiz yapacağını belirtti. Taşdelen, torba kanunla belediyelerin yurt ve gençlik merkezleri açma yetkisi elde etmeleri ile Çankaya Belediyesinin de sıfırdan bir yurt projesi gerçekleştireceği sinyalini de verdi.

Belediye binası satılmadı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le anlaşılarak belediye binasının yıkılıp cami yapılacağı, yeni bina için Söğütözü’nde yer tahsis edildiği şeklindeki söylentilerin asılsız olduğunu belirten Taşdelen,  yeni projelerin daha çok sekiz bölgeye ayırarak her bölgeye kuracakları Çankaya Evleri üzerine yoğunlaştığını vurguladı. Çankaya Belediyesi’ne ait Yılmaz Güney Sahnesi’nin ismine yakışmadığı şeklindeki tepkileri haklı bulduğunu söyleyen Taşdelen imar durumu nedeniyle çok büyük bir proje yapamadıklarını fakat sahnenin yıkılıp daha kullanışlı bir şekilde inşa edileceğini belirtti. Yönetime geldiği süreçte 20 milyon TL borç ödediğini,ciddi tasarruf önlemleri aldığını, bunu da oluşturduğu uzman kadrolar sayesinde gerçekleştirdiğini belirten Taşdelen, belediye gelir ve giderlerinin dakikası dakikasına takip edebildikleri yeni bir sistemle kontrolü her an sağladıklarını belirtti. Kamu gücünün özel sektör olmadan kalkınmayı sağlanamayacağı şeklindeki ifadesi ile de Taşdelen, yeni projelerinde özel sektörün belediye hizmetlerinden pay alacağı izlenimi uyandırıyor.

Çankaya ayrıcalıklı ilçe

Ramazan bayramı vesilesiyle düzenlenen Cumhurbaşkanı nezaket ziyaretinde Çankaya için özel bütçe ayrılması talebinde bulunmasının müzakere olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Taşdelen, Çankaya’nın devleti temsil etmesi nedeniyle ayrıcalıklı olduğunu ve diğer ilçelerden ayrıldığını, genel bütçeden daha fazla pay alması gerektiğini belirtti.

Stratejik planları sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla ile oluşturduğunu, sürekli temas halinde olunduğunu yeni sosyal katılımlı projeler geliştirileceğini belirten Taşdelen, ‘Bir kelebek te sen uçur’ sloganı taşıyan ve isteyen her apartman sakininin katılacağı öğrenci bursu projesini hayata geçireceklerini bildirdi.

Melih Gökçek’in beğendiği söylenen asfalt

Melih Gökçek’in eylemcilerin sökememesi nedeniyle beğendiği iddia edilen asfalt için imalatı ve uygulaması kolay, dayanıklı ve düşük maliyetli olduğu için kamu yararına olduğunu belirten Taşdelen, boyanarak caddelere renk katan asfaltın doğal taştan daha şık olduğunu vurguladı.

Aydın Kolejinden kişisel rant söz konusu değil

Bir yerde rant varsa o rantın mutlaka kamuya dönmesi lazım. Çünkü Çankaya burası Çankaya`nın rantı Çankaya ya dönmeli. Büyükşehir Belediyesinin imar planı değişikliği yaparak Ümitköy’de Özel Aydın Kolejinden rant elde edildiği iddialarına mevcut okul sahibinin bir binası var orayı yıkıp yeniden okul yapmak istiyor. arsasına konut yapıp elde edeceği gelirle yeni okulunu yapmak istediklerini bize ilettiler biz dedik ki mevcut haliyle biz bunu kabul etmeyiz. bir parseli park alanı olan üç parselin konut alanı dışında kalan yeşil alanın belediyeye mülkiyetine devri ile bir kreş ve onun tefrişatını yaparak okulunda da her sene belediyenin göndereceği ihtiyacı olan yoksul aile öğrencilerinden 20 öğrenciyi burslu okutulması için protokol altına alınarak belediye meclisinden bu şekilde geçtiğini ifade etti..

Taşdelen; meclis üyelerine kontenjan verildiği iddialarına ise İhtiyacı olan insanlar bana da geliyor meclis üyesine de kontenjan şeklinde değil tabi ki ihtiyacı olan öğrenciler yararlanacak Aynı şekilde Ankara Üniversitesine devrettiğimiz yurtlarımızdan da beş yıl boyunca her yıl 20 öğrenci tam burslu yurtta da kalacak dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: Belediyeyi Satmıyoruz

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli