"Ben lafa değil hizmete bakarım"

Ölümden Kaçanı Yaşama Razı Etmek Bu Mu ?

 Ankara siyasetinde süslü sözler ile hizmetten bahsedilirken yüzlerce aile açlık ve sefalet ile mücadele ediyor. Ankara valiliğinin ve yerel yönetimlerinin görmezden geldiği bu sessiz çığlık gazeteci Beril Çuhadaroğlu`nun objektifine Altındağ`da yansıdı.  Ankara`nın farklı ilçelerin de de barındıkları belirleyen gazetemiz Savaştan ve açlıktan kaçan binlerce vatandaşın yaşam mücadelesini manşetimize taşıdık.

Suriye`de başlayan savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan mülteciler kamplardan ayrılarak iş bulmak için geldikleri şehirlerde trajik bir yaşam savaşı veriyorlar.Bu savaşın en büyük mağduru çocuklar. Yaşları 0 ile 12 arasın da değişen yüzlerce çocuk eğitim alamazken yaşadıkları sağlıksız koşullar bu mu insanlık dedirtiyor ?  Altındağ`da tek tek gezdiğimiz  Suriye, Somali`den gelen yüzlerce aile taş zemin üzerinde yatarken çocukların ayaklarında çorap, elektriklerinin suyunun olmaması bu devirde hangi insanlığa sığdığını sorgulatıyor. Devlet nerede diyoruz ?

"Bu çocukların eğitim hakkı yok mu"

Suriye`den gelen bu vatandaşlara sadece başbakanlıktan kömür paketleri dikkat çekerken sağlıksız ve mikrop barındıran dairelerde çocukların yaşaması dikkat çekiyor. Eski taş zemin üzerinde yaşamaya çalışan bu çocuklara yemek pişirilecek ocak, yıkanmaları için su bile bulunmazken suriyeliler başlarını sokacak bir yerde oldukları için şanslı olduklarını söylüyor.Altındağ Ulubey mahallesinde girdiğimiz evlerin elektriği suyu bulunmazken yaşam alanların da 21.yüzyıldan uzak ilkel şartlar tam bir dramlık yaşam mücadelesini ortaya koyuyor. Mülteci oldukları ve ülkesinde ki savaş nedeni ile ülkelerine gidemediklerinden dolayı çocukların okumadığını da söyleyen aileler çaresiz ve yapacak bir şey olmadığını kaydediyor. 

Bu kadınlar hakkı sahibi değil mi ?

Yakın zamanda kutlanan kadınlar gününün en acı örneği olan bu kadınlar eşleri ve çocukları için devletten destek istediklerini ve çocuklarını sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için  mücadele ettiklerini kaydetti.Yiyecek ekmeğe muhtaç olduklarını da kaydeden Suriyeli kadınlar çocuklar hasta olduğu zaman hastaneye götüremediklerinin de altını çiziyor. 

"Cemaatler de biz oradayken yardım etti, ya art niyetliler bu ailelerin evine girerse"   

Ankara`nın gecekondu mahallerinden olan Ulubey ve çevresinde sadece gazetemizin tespit ettiği binlerce aile ve yüzlerce çocuk var. Yaklaşan seçimler ile ilgili bu mahalledesin Altındağ Belediyesinin boy boy afişleri dikkat çekerken penceresini bile battaniye ile örtmüş bu vatandaşları görmezden gelmeleri ayrı bir detay.  evlerde çekim yaparken bir diğer ayrıntı ise Adıyaman Menzil grubu cemaatinin bu ailelere yardım getirdiği de objektifimize yansıdı.

Edindiğimiz bilgilere göre bu çocukların hiç biri okula gitmeyip sağlık imkanlarından yararlanmazken seçimlerde süslü sözler ile haklardan bahseden siyasileri göreve davet ediyoruz.  

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı`nın  Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara`da yerel yöneticilerini ve sivil toplum kuruluşlarını bu sessiz çığlığa ve bu devirde insanca yaşanmasının herkesi hakkı olduğunun da altını çiziyor yetkilileri oy sandıklarından ziyade bu vatandaşları görmeye davet ediyoruz.

Haber: Beril Çuhadaroğlu- Özel Haber 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli