BEYPAZARI GÜZ ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

BEYPAZARI GÜZ ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Beypazarı Güz etkinlikleri Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle sona erdi.

 İlçenin kaybolmaya yüz tutan ve mutlak görülmesi gereken değerlerinin ön plana çıkartılması amacı ve ‘Topraktan Halka’ sloganıyla yöresel sebze pazarı, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları sergileri, resim sergileri, çocuk etkinlikleri, imza günleri ve Mutlu Torun konserinin yapıldığı etkinliklerde Beypazarı köyleri stand açarak tarladan topladıkları taze sebzeleri halka sundular. Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler standlarında da semercilik, dokumacılık, şapkacılık ve mescilik ürünleri sergilendi. İlkokul öğrencilerinin katıldığı drama etkinliklerinde çocuklar çeşitli oyunlarda becerilerini gösterdi. Etkinlik alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce ücretsiz pamuk şeker ve mısır dağıtılırken, çocuklar için de şişme oyun grupları kuruldu.

Etkinlikler kapsamında Atatürk Parkı havuz kenarına çeşitli sanatçılar tarafından resim sergileri açıldı. Hayri Çanak, Erdinç Sakin, Funda Tümer, Hayriye Dizman Sartaş ve Hüseyin Sartaş açılan sergilerde tablolarını sanatseverlerin beğenisine sunarken, Beypazarılı şair ve yazarlar Gülten Ertürk ve Ahmet Yıldırım sevilen kitapları için imza günü düzenlediler.

Cumhuriyet Caddesi’nde boş bir alanda ise Beypazarı Cevizli Sucuğu yapımı uygulamalı olarak gelen misafirlere gösterildi.

Pazar günü de devam eden etkinliklere Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konseri renk kattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in çocuklara dağıtılması için gönderdiği 3 otobüs dolusu Badminton Seti, Bez Bebek, Futbol ve Basketbol topu Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp ve Ak Parti İlçe Başkanı Avni Erdoğan tarafından çocuklara dağıtıldı. Hediyeler çocuklar tarafından yoğun ilgi görürken görevliler izdiham yaşanmaması için büyük çaba gösterdi.

Etkinlikler sonrası Beypazarı Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp etkinliklere katılan sanatçılara tek tek teşekkür ederek plaket takdim etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

19.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:45
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı