Bıçak kemiğe dayandı

Bıçak kemiğe dayandı

Çankaya Belediyesine ait BELDE A.Ş de çalışan 702 civarında işçinin 3 aydır maaşlarını ve toplu iş sözleşmesi gereği alacaklarını alamadıklarından dolayı üyesi oldukları Sosyal İşçi Sendikası üyeleri için sendika şube binasından başlayan eylemleri Sa

  

 

 

 

Bıçak kemiğe dayandı

 

 

Çankaya Belediyesine ait  BELDE A.Ş de çalışan  702 civarında işçinin 3 aydır maaşlarını ve toplu iş sözleşmesi gereği alacaklarını  alamadıklarından dolayı üyesi oldukları Sosyal İşçi Sendikası üyeleri için sendika şube binasından başlayan eylemleri Sakarya caddesinde basın açıklaması ile son buldu.

Daha önce de maaşlarını alamadıkları için yaptıkları eylemlerden ders almayan Çankaya belediyesine Son kez ikaz da bulundular.

 

Basın açıklamasını yapan Sosyal İşçi Sendikası Ankara şube baişkanı Murat Bozbeyoğlu konuşmasında;Bugün 2 aydır maaaşımız yatmadığı , kiramızı, elektirik faturamızı, kredi kartı borçlarımızı ödeyemediğimiz, hacizlerle boğuştuğumuz ve  havalar soğurken, kış kendisini göstermeye başlamışken doğalgaz alamayacağımız için buradayız.Aslında bunlar,  sadece bugünün en güncel, en sıcak, en can alıcı, yakıcı sorunlarıdır.

2011 yılının Eylül ayında gecikmiş olarak imza altına alınan toplu-iş  sözleşme ve 2012 yılını kapsayan protokolümüz imzalanmıştır.  Hepimiz  artık sorunların azalacağını, Belde AŞ` de iş barışı ve huzurunun tesis edileceğini, evlerimize bir lokma ekmeği sıkıntısız bir biçimde götürebileceğimizi umuyorduk.O günkü görüşmelerde ve yapılan protokolde, gecikmiş olarak imza altına alınan Toplu-İş Sözleşmesi`nden geriye dönük fark ve alacakların 2011 yılında ödeneceği ifade edilmişti.Sözler yerine getirilmedi, vaatler tutulmadı..8 Şubat 2012 tarihinde baskılara, tehditlere rağmen, demokratik ve yasal hakkımız olan `bir günlük çalışmama hakkımızı` kullandık.

 

Bu arada görüşme ve diyalog kapılarını hep açık tutarak sorunun çözümü için bir araya gelme çağrılarımızı yineledik... Aksi takdirde eylem ve etkinliklerimizin güçlenerek devam edeceğini ilan ettik...Çağrılarımız üzerine işveren yetkilileri ile Nisan ayında yeniden bir araya gelerek Belde AŞ işçilerinin geriye dönük alacaklarının, Haziran-Ağustos ve Kasım aylarını kapsayacak şekilde, 3 eşit taksitle ödenmesi hususunda yeni bir protokele imza attıkMaalesef bir kez daha verilen sözler yerine getirilmemiş, atılan imzalar unutulmuştur...Protokol hükümleri yerine getirilmediği gibi, Toplu-İş Sözleşmesi` nden kazandığımız, tarihi gelen ödemeler de yapılmamıştır.

 

VE BUGÜN BIÇAĞIN KEMİĞE DAYANDIĞI YERDEYİZ!!!...

Bu hafta başında yaptığımız görüşmelerde de sorunlarımızı  Sn Bülent TANIK ve ilgili yöneticilere dosya olarak topluca ilettik. Üzülerek ifade etmek isterim ki , çözüme yönelik tatmin edici ve inandırıcı yanıtlar alınamadı.

 

 

 

 

MÜCADELE KARARLILIĞIMIZI SINAYANLARA, SORGULAYANLARA YANITIMIZ AĞIR OLUR...

Daha önceden olduğu gibi...Taleplerimiz açık ve nettir ;Ödenmeyen maaşlarımız ivedi olarak ödenmelidir .Maaşlarımızda artık gecikme istemiyoruz...Geriye dönük birikmiş alacaklarımızın biran evvel yatırılmasını talep ediyoruz...Aslında sadece haklarımızı istiyoruz.Belediye ve Belde AŞ yetkilileri attıkları imzaya sahip çıkmalı, gereğini yerine getirmelidir.Aksi takdirde ilan ediyoruz..Sabrımız kalmadı !Eylem ve etkinliklerimizi büyüterek yaygınlaştırırız.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli