Bilek güreşini hükümet, promosyonu emekli kaybetti

Bilek güreşini hükümet, promosyonu emekli kaybetti

Eski Çalışma Bakanı Süleyman Soylu´nun 26 Ağustos´ta "Çok güzel formülümüz var" diyerek müjdesini verdiği emekliye banka promosyonu, Yeni Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından "Promosyon taahütümüz yok" açıklamasıyla rafa kalktı. Promosyon bekleyen

Milyonlarca emekli bankalardan promosyon beklerken, şimdi de bankaların komisyon tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Eski Çalışma Bakanı Süleyman Soylu´nun bakanlıktan ayrılmadan hemen önce, “Çalışmaları tamamladık, çok güzel bir formülümüz var” sözlerine karşılık görevi devralan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere promosyon taahhütlerinin olmadığını, aksine bankaların maaş ödeme karşılığında emekliden komisyon ücreti dahi alabileceğini söyledi. Bayramdan hemen önce promosyon görüşmeleri için, “Bir bilek güreşidir devam ediyor” diyen Müezzinoğlu´nun yeni sözleri, “Hükümet her halde bilek güreşini, emekli de promosyonu kaybetti” şeklinde yorumlandı.

BİLEK GÜREŞİ BİTTİ Mİ?

Bakan Müezzinoğlu, Kurban Bayramı öncesinde yaptığı açıklamada, promosyonda en ideal çözümü üretebilmek için bankalarla pazarlıkları sürdürdüklerini belirterek, “Acele edersek, bankacıların verdiğini kabul ederiz, emeklimizin beklentilerini karşılayamayız. Bir bilek güreşidir, devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakanımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yıl sonuna kadar emeklimizin banka promosyonunu sonuçlandırırız” demişti. Ancak Müezzinoğlu´nun yaptığı yeni açıklama emekliler için adeta şok oldu.

KOMİSYON ALMA HAKLARI VAR

Müezzinoğlu, dün (Cuma) yaptığı açıklamada, hükümet ya da bakan olarak emeklilere promosyon taahhütlerinin olmadığını söyledi. Emekli maaşlarının bankalarda sadece 1.5 gün kaldığını bu süre için promosyon istendiğini belirten Bakan, pazarlık görüşmelerinde bankaların, komisyon ücretini gündeme getirdiğini ifade etti. Bankaların bu isteğini haklı bulan Müezzinoğlu, “Maaşın emeklilerimizin eline gitmesi için banka burada bir hizmet yapıyor mu, yapıyor. Bu hizmetin karşılığında komisyon hakkı var mı? Elimizi vicdanımıza koyduğumuzda var” dedi. Bankaların bu sözlerine karşılık kendilerinin de bir günün karşılığı olan promosyonu istediklerini belirten Müezzinoğlu, çalışmalar tamamlanınca Başbakan´a sunacaklarını söyledi.

‘ÇOK GÜZEL FORMÜLE NE OLDU?

Çalışma Bakanlığı´ndan İçişleri Bakanlığı´na geçen Soylu, 26 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, emeklilere promosyon konusunda çalışmaları tamamladıklarını, üç aşağı beş yukarı her şeyin belli olduğunu belirterek, “İlk fırsatta hükümete sunduktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Bankaların asgari olarak kabul ettikleri var, bizim istediğimiz var. Buna ait çok güzel bir formülümüz var” dedi. Ancak Soylu´nun sözünü ettiği “çok güzel formül” bir türlü kamuoyuna açıklanmadı.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı