BİLİMİN KALBİ ANKARA`DA ATTI

BİLİMİN KALBİ ANKARA`DA ATTI

Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi ortaklığında düzenlenen ?Avrupa Bilim ve Eğlence Günü? Ankara Üniversitesi?nin Tandoğan Yerleşkesi?nde başladı.

 Açılış töreninde bir konuşma yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş,“Bugün bilimin kalbi Ankara’da atıyor. Çocuk dostu bir üniversiteyiz. Böyle uluslararası bir bilim şenliğinin Ankara ayağını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Atölye çalışmalarından bilim sergisine, konserlerden ödüllü yarışmalara, planetaryumdan gece gökyüzü gözlemine kadar çeşit çeşit  etkinliklere katılan binlerce öğrenci ve Başkentli, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi’nde ağırlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin standındaki “Uçan Kamera” (Fly Cam) gençlerden ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Rektör Prof. Dr. İbiş de öğrencilerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Uçan Kamera’sını kullandı ve çok beğendiğini ifade etti.  

 

-300 AVRUPA ŞEHRİYLE BİRLİKTE EŞ ZAMANLI

Avrupa Bilim ve Eğlence Günü etkinlikleri, Avrupa’da toplumun bilime olan ilgisini artırmayı, bilim insanlarını halkla kaynaştırmayı, bilimin ve eğlencenin bir arada olabileceğini göstermeyi, çocukları ve gençleri bilimsel kariyerlere özendirmeyi amaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’in çeşitli noktalarından ücretsiz otobüs seferleriyle ulaşımı sağladığı ve bir bilim şenliği şeklinde gerçekleştirilen etkinlikler, Avrupa’da 300’e yakın şehirle birlikte eş zamanlı olarak yapıldı.   

 

 

-“UÇAN KAMERA’YI ÇİZGİ FİLMLERDE GÖRMÜŞTÜM”…

Uçan Kamera’nın gösteri uçuşunu izleyen Ankara Üniversitesi  Koleji (ANKÜ) öğrencisi Nil Doğan, “Uçan Kamera’yı çizgi filmlerde görmüştüm. Harika bir şey” diye duygularını anlatırken, Efe Arman adlı öğrencinin, “Minicik bir uçan kamerayla sınıfta kopya bile çekebilirim” demesi gülüşmelere neden oldu. 

Daha sonra şenlik için düzenlenen resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ve Başkentliler,  “Aramızda Matematiği Sevmeyen Var mı? Böcek şenlik okulu, DNA Bilim Okulu, Drama Atölyesi, Dünyamızı Kim Sarsıyor, Gökbilim Okulu, Ebru Çalışması, Güneş Enerjili Araç, Bilim Müzesi, Küçük Bahçıvanlar, Su okulu, Tasarruf Dedektifleri, Toprak Bilim Okulu, Yaratıcı Fikirler, Yaşam Bilimleri Okulu, Bin Fidan Bir Orman” gibi  eğlenceli ve öğretici aktiviteler olan stantları tek tek dolaştılar, deneyler yaptılar ve güzel bir gün geçirdiler.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı