BİR ANKARA KLASİĞİ: "GAZETE Ç" ÜÇ YAŞINDA

BİR ANKARA KLASİĞİ:

Ankara- Ankara?nın yerel habercilik hayatına yeni bir soluk getiren Çankaya Belediyesi?nin yayın organı Gazete Ç, 3?üncü yılını Galeri Kara?da düzenlenen bir sergi ve etkinlikle kutladı.

 Behzat Ç’nin Ankara’da oluşturduğu yerel kimliğin bir benzerini medya üzerinden kamuoyuna sunan Gazete Ç, üç koca yılı geride bırakırken geceye Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, gazetenin Yayın Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Serdar Karaduman, Yayın Yönetmenleri ve gazetede yer alan karikatürleri çizen Derya Sayın katıldı.

 

Gazete Ç’nin belediye yayınları arasında özel bir yer tuttuğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ‘Sizlerden isteğim edilgin okur olmaktan çıkarak Gazete Ç’yi Ankara’nın sesi haline getirmenizdir. Biz eleştirilmekten ürkmüyoruz, haksız eleştirilmek, eleştirilmek için eleştirilmek ve hakarete uğramak bizi üzer ve ürkütür. Ama yanlışımızın şu veya bu şekilde iletilmesi durumunda buna minnet duygusuyla saygı duyarız ve gerekeni yapmaya çalışırız. Bizim yapacağımız işler henüz sonlanmadı ve hayat devam ediyor bu yüzden değiştirilecek çok şey var. Ülkemizin ve halkımızın özgürlüğe, doğru dürüst kent yaşamına ve de barış içerisinde bir geleceğe ihtiyacı var. Bunu savunacak bir yerel yönetim politikasında Gazete Ç’nin işlevini çok önemli görüyorum. Bu yolda bizimle birlikte yürüyen dostlarımıza ve gazetenin uzun soluklu hayatına devam etmesinde katkı sunan ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür etmek istiyorum’ diye konuştu.

Bir Gazete Ç okuru olarak Gazete Ç’nin uzun yıllar yerel medya ortamında varlığını sürdürmesi temennisinde bulunan CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, basının bu kadar tekelleştiği ve haber alma olanaklarının kısıtlandığı bir ortamda Gazete Ç ekibinin iyi işler çıkardığını ifade ederek başarılarının devamını diledi.

Yayın hayatına başladığı 2010 yılından bu yana Çankaya’nın yanı sıra Ankara’nın markası olma özelliğini sürdüren ve 15 günde bir vatandaşlara ulaşarak 52’nci sayısına ulaşan Gazete Ç’nin yıldönümünde konuklar gece için hazırlanan pastayı hep birlikte kesti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı