Birbirinden Güzel Sesler İzleyicileri Büyüledi

Birbirinden Güzel Sesler İzleyicileri Büyüledi

Ortaokul ve lise öğrenci kategorilerinde ilk defa yapılan "Halk Müziği Ses Yarışması" Belediye Kültür Merkezindeki final ile sona erdi

Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen Orta ve Lise öğrencileri arasında yapılan halk müziği ses yarışmasında, jüri birbirinden güzel sesler arasında dereceleri belirlemede zor anlar yaşadı. Haymana Belediyesi Kültür Merkezinde büyük ilgi gören yarışmanın  ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Garnizon Komutanı Ömer Seyhan, Haymana Belediye Başkanvekili Talip Kapıcı, Şube Müdürleri Hakan Uçar, Hasan Hüseyin Özipek, Vakıf Müdürü Sibel Dilmen, Haymana Belediyesi Kültür Müdürü Halil İbrahim Uçak, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmen öğrenci ve veliler katıldı.

Ses yarışmasında ilk beşe giren öğrenciler sahne alıp türkülerini seslendirdiler. Müzik öğretmenleri Diğdem Sandalcı ve Meltem Gülnar da birer türkü söyleyerek programı renklendirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş ise kısa bir konuşma yaptı. Programın ilk defa yapıldığını, güzel ve anlamlı olduğunu ifade etti, emeği geçen yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti; "öğrencilerimizden sadece doktor, hakim, öğretmen çıkmayacak, bizler sanatkarlar da yetiştireceğiz. Farklı yeteneklere sahip öğrencilerin de yeteneklerinin ortaya çıkartılması ve geliştirilmesi, o yönde yönlendirilmeleri de bizim görevimiz. Bu gençlerin yeteneklerini keşfedip bu sahneye çıkmalarına vesile olan meslektaşlarımı kutluyorum." dedi.

Törende bir konuşma yapan Haymana Belediye Başkanı Talip KAPICI da böyle anlamlı etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.Ve Belediye Başkanı Sayın Özdemir TURGUT’un başarı ve destek dileklerini iletti.

Ses Yarışması Sonuçlarına göre;

Ortaokul Kategorisinde

1.Aslan İŞYAPAN-Altıpınar Ortaokulu

2.Muhammet SÜTÇÜ-Sinanlı Ortaokulu

3.Samet ENER-Çaldağ Ortaokulu

Lise Kategorisinde

1.Büşra KAPICI-Haymana Lisesi

2.Serkan KARAÇAY-Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı

3.Ali Sait ÇAMLICA-Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yarışmada dereceye giren öğrencilere bağlama ve gitar hediye edildi.

Programda ayrıca yıl içerisinde düzenlenen okullar arası voleybol turnuvası, futbol turnuvası, atletizm yarışmaları, “Etik” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışması ödülleri de dağıtıldı.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı