Biz Büyük Ve Güçlü Bir Aileyiz

Biz Büyük Ve Güçlü Bir Aileyiz

Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (AYBESK) bünyesinde bulunan engelli sporcular, Ankara?nın engelli dostu iş adamları ile bir araya geldi. Sınırları çoktan Yenimahalle?yi aşan ampute futbol takımı ve tekerlekli sandalye baske

 Geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AYBESK Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Başkan Vekili Başar Bal, KKTC Engelliler Spor Kulübü ve Kardeş Kulüp Başkanı Ahmet Altıntaş, Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Gimat Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, Ankaralı iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sevinci ve hüznü birlikte paylaşıyoruz

Gecede bir konuşma yapan Balaban, engelli sporcularla 2009 yılında yollarının kesiştiğini belirterek “Bu kardeşlerimiz bize geldiğinde üzerlerinde bir tek formaları vardı. Bazı Ankara kulüplerine ve belediyelere gittiklerini destek istediklerini ancak tüm kapıların yüzlerine kapandığını söylediler. Bütün dünyaya hükmeden, dünyaya yardım eden bir toplumuz ancak kendi ihtiyaç sahiplerimize destek olamıyoruz. Bizim belediyemizin yapılanması tamamen eşitlik ilkesinden hareketle oluşturuldu. Hiç tereddüt etmeden destek olacağımızı söyledik ve çalışmalara başladık. 16 engelli sporcuyla başlayan yolculuğumuz 3 yılda 150’ye ulaştı. Birbirinden güzel başarılara birlikte imza attık ve bugünlere geldik. Emeği geçen desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal devlet lafla olmaz

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “Seçildiğim gün itibariyle profesyonel hiçbir spor dalıyla ilgilenmeyeceğimi, bir içenin bütçesinin 1’inci Lig takımlarına yetmeyeceğini ama amatör spor dallarına imkanlarımız dahilinde her türlü desteği vereceğimizi söylemiştim. Dediğimizi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sosyal devlet lafla olmaz, sosyal devlet ülkesinde yaşayan herkesin sorunlarına eşit yaklaşım anlayışıyla olur. Biz bu anlayışla kaynaklarımızı engelli kardeşlerimizin istikballeri için de kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şampiyonluk filesi ve forması hediye edildi

Kulüp Başkanı Balaban ve Başkan Yaşar, spor kulübüne desteklerini esirgemeyen Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, İş adamı Mehmet Beğendik, Crown Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demir, KKTC Engelliler Spor Kulübü ve Kardeş Kulüp Başkanı Ahmet Altıntaş, Ampute Futbol Takımı sponsoru ve İCK Yapı Genel Müdürü Eyüp Kuru, Türk Metal İş Genel Başkanı ve Türkiş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak adına Cengiz Demirbaş’a plaketlerini takdim etti. 2011–2012 Sezonu Bölgesel Lig Şampiyonluğu Filesi ve 2011–2012 sezonu Süper Lig şampiyonluğunun takım oyuncularının imzalı forması davetliler arasında yapılan çekilişle sahiplerini buldu.

Ben de bu ailenin ferdiyim

Şovlarıyla ve şarkılarıyla sahnelerin vazgeçilmez ikilisi Safiye Soyman ve Faik Öztürk ise bu anlamlı gecede bir konser verdi. Safiye-Faik ikilisinin söylediği birbirinden güzel şarkılara davetliler de hep bir ağızdan eşlik etti. Halaylar çekildi, Ankara Havaları eşliğinde oyunlar oynandı. MS hastası oğlunun da katıldığı gecede konuşan Soyman, “Ben de bir engelli annesiyim. Bu ailenin bir ferdiyim. Bu gecede engellerine rağmen büyük başarılara imza atan çocuklarımız ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Şenol Başkanım büyük bir işe imza atıyor. Kendisini gönülden tebrik ediyorum” dedi.  Gecenin sonunda Kulüp Başkanı Balaban Safiye Soyman ve Faik Öztürk’e adlarının yazılı olduğu AYBESK takım formalarını hediye etti.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu