BORSA ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

BORSA ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Pazar günü Haymana ve Kargalı istikametinden gelen sel nedeniyle mağdur olan Borsa esnafının yanında olduklarını söyledi.

Pazar ve pazartesi günleri borsa bölgesinde yaşanan sel afetine Polatlı Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin müdahale ettiğini,  Borsa dükkânlarının bulunduğu alandaki sel atıklarının temizlenmesinin gerçekleştirilmekte olduğunu dile getiren Başkan Yıldızkaya, ‘’Polatlı borsasında Pazar günü yaşanan yağmur ve arkasından yaşanan sel neticesi buradaki esnafımız çok mağdur durumdalar.   Borsa ve tuğla fabrikaları bölgesinde her yağmurdan sonra bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz.  Belediye olarak elimizdeki araçlarla, makinalarımızla, ekipmanımızla sel afetinin yaşandığı bölgelere müdahale ettik. Mağdur olan esnaflarımızın yaralarını sarıyoruz.  Temizlik çalışmalarını yürütüyor; sel yataklarında taşkın olmaması için önlemler almaya çalışıyoruz.  Bu yaptığımız çalışmalar yetersiz kalmaktadır;  Büyükşehir ve DSİ’nin hazırlayıp gerçekleştireceği projelerle kısa sürede bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Projenin hayata geçmesiyle esnaflarımızın mağduriyeti de ortadan kalkar.’’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUĞUNDA OLMASINA RAĞMEN ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

 Borsa’daki esnafın mağduriyetinin giderilmesi, temizlik gibi çalışmaların yapılması için Başkan Yardımcısı Veli Keskin’i görevlendirdiklerini belirten Başkan Yıldızkaya, ‘’ Bir daha bu tür sıkıntıların yaşanmaması için Büyükşehir Belediye Meclisine AK Parti ve MHP Grupları olarak ortaklaşa önerge verdik. Burada yeniden, sel yatakları yeniden düzenlenecek,  dere ıslah çalışmasının gerçekleştirileceği bir proje yapılacak.  Bu projenin bir an evvel hayata geçmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz’’ diye konuştu.

Başkan Yıldızkaya,  sel afetin yaşanan Polatlı Borsası bölgesinin Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olduğunu,  ancak sorunun çözümü için var güçleriyle çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

 



Anahtar Kelimeler: BORSA ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli