Bozdağ, Mamak`ta Arabaşı Gününe Katıldı

Bozdağ, Mamak`ta Arabaşı Gününe Katıldı

Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ, ?Yozgat insanının bulundukları her yere dürüstlük, çalışkanlık, cesaret gibi özellikleri götürür? dedi.

 Yozgatlı Dernekler Federasyonu`nun 7 Aralık Cumartesi günü Mamak’ta düzenlediği arabaşı günü, yüzlerce Yozgatlı`yı bir araya getirdi. Lale Restaurant`ta düzenlenen etkinliğe Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, yargı mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerel sanatçılar, söyledikleri Yozgat türküleri ile hemşehrilerine güzel bir gün yaşattı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, arabaşı programındaki amacın bu lezzeti yemekten ziyade bir araya gelip kaynaşmak olduğunu dile getirdi. Akgül, “Yozgatlı hemşehrilerim Mamak’ta bütün programlarda yanımızdalar. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirme adına düzenlenen bu programı çok önemsiyorum. Bu birlik ve beraberlik hiç bozulmasın“ diye konuştu.

Akgül, 2009 yılındaki seçim beyannamesinde söz verdikleri sivil toplum merkezinin de tamamlanarak hemşehri derneklerine teslim edildiğini söyledi.

“HEMŞEHRİLERİMLE DERTLEŞME İMKANI BULDUM”

Etkinlikte hemşehrilerini yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, "Arabaşı etkinliği sayesinde hemşehrilerimle dertleşme imkanı buldum" ifadelerini kullandı. Yozgat insanının bulundukları her yere dürüstlük, çalışkanlık, cesaret gibi özellikleri götürdüğünü belirten Bozdağ, her geçen gün değişen bir Yozgat ile karşılaştıklarını kaydetti. Yozgat’ta açılan Bozok Üniversitesi’nin Yozgat için en büyük yatırımlardan biri olduğunu belirten Bozdağ “Üniversitemize ilahiyat, tıp, eğitim fakültesi ve meslek yüksek okulları ilave ettik” dedi.

Yaklaşık bin kişiyi bir araya getiren Yozgat Dernekler Federasyon Başkanı Ahmet Koç ta, federasyonun önemine dikkat çekerek, Yozgat’ın gelişmişliğin adresi olacağını, federasyon olarakta üzerlerine düşen tüm görevleri yapacaklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı