Bülent Tanık İddialı Konuştu

Bülent Tanık İddialı Konuştu

Ankara`nın en çok aday adayı yarışının olduğu ve tartışmalarda konunun merkezi olan Çankaya ilçesinde, Çankayalıların sorularını gazetemize kapılarını açan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık`a sorduk.

 2014 Yerel seçimlerinde tekrardan göreve talip olan Bülent Tanık Çankaya Belediyesinin Dünya belediyelerine örnek çalışmalar ile Proje, üretim ve halkçılık konusunda kendini kanıtladığını ifade etti.   

Başkan Bülent Tanık Çankaya iddiasını  şu sözlerle perçinledi .

"Sıradan Belediyecilik çizgisinin dışında hizmet veriyoruz. Biz yakın çevremizi ihya etmeyi değil, vatandaşların ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözüm bulmayı amaç edindik. Ben Melih Gökçek gibi muhalif partiyi karşıma alıp siyaset üretmek yerine belediyecilik politikalarını ve Türkiye’nin 30 yıl sonrasındaki şehirlerini çözümlemeye çalışan birisiyim. Aktüel politika içerisinde bir şey yapma sorumluluğunu halk bana emanet etmedi. Bana emanet edilen Çankaya Belediyesi ve şehridir" dedi.

Yurt dışı Seyahatlerinin çok sık olması konusundaki eleştirilere ve belediyeye ait mülkiyetlerin satışı ile ilgili olarak  sorularımızı da yanıtlayan Tanık ;  " Dünya Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Birliği alanında  Avrupa Konseyi düzleminde temsil eden bir insanım. Ben geziye gitmiyorum. Uluslararası şehircilik alanında söz söyleyen birisiyim. 2 milyon 464 bin metrekare ilave gayrimenkul Çankaya Belediyesinin tasarrufu altına girdi.  Çankaya`nın gayri menkulleri satılmadı Çankaya`lılara kazandırdık. Biz oralara sağda solda gezmeye gitmiyoruz. Gidiyor çalışıyoruz, gördüğümüzü getiriyor, burayı da oraya götürüyoruz. Sokağa çıkıp sağa sola sataşmayı politika olarak görmüyorum" dedi.  

Makamında Gazetemizi ağırlayan Bülent Tanık ile Başkent gündemine ilişkin siyasi kulisleri hareketlendirecek O röportajımız..!  

Yeni Toplumcu Belediye anlayışı nedir ve bu anlayışla Ankara’ya ne kazandırdınız?

Toplumcu Belediyeciliğin 1970’lerde hazırlanmış bir program olduğunu ve bunu günümüz koşullarına uyarlayan çalışmalar içinde olduğunu kaydeden Tanık ; " Toplumu bir bütün olarak gören, insandan, emekten, halktan yana bir belediyecilik anlayışı en temel tanımıdır. Bu sadece hizmetle değil, insan kaynaklarının geliştirilmesi evrenin daha kaliteli bir hale getirilmesi başta olmak üzere topluma dönük hizmetleri esas alan ve odağına da aktif yurttaşı koyan belediyecilik anlayışıdır" şeklinde yorumladı.

"Bal Tutan Parmağını Yalar Anlayışı Değil"

İhtiyacı olana öncelik kavramı bizim açımızdan önemli diyen Başkan Tanık; "  2 ana yaklaşımı var siyasette son yıllarda egemen olan; bir yakın çevreyi ihya etmeye dönük, yani “Bal tutan parmağını yalar” anlayışı ile iktidar olmak var. İki ise hizmeti ihtiyacı olana öncelikli olarak götürmek anlayışı var.  Burada kimin dostu olacağınızı belirlemeniz gerekir" dedi.

"Vatandaşın yanında belediyecilik anlayışıyla alandayız"

Nasıl ki Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir diye bir kavram varsa, toplumcu belediye de ihtiyacı olanların belediyesidir" şeklinde yorumlayan Tanık şunları kaydetti ;  " Günümüzde işsizlik sorunu var ve bu sorun içerisindeki en büyük diğer sorun ise kadın işsizlerdir. Biz burada kadınların yanında yer alıyoruz. Kadınları öne çıkarmak ve kadın işsizleri destekleyecek bağlamda onların profesyonel iş yapacak zaman üretmeleri için çocuklarına sahip çıkmak, engellisine sahip çıkarak kadını eve bağlayan unsurları ortadan kaldırmaya yönelik bir belediye yapısıdır. O yüzden kadın, engelli, çocuk, öğrenci dostudur.  2009 yılında ilk göreve geldiğimizde 100’e yakın kadın işçiyi temizlik birimizde istihdam ettik. Amacımız hem seçilmiş hem atanmış kadrolarda kadın erkek eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz"

Çankaya Belediyesi Gayrimenkullerini Satıyor mu ? 

Gayrimenkullerin satıldığı konusunda sorularımızı yanıtlayan Başkan Tanık Bütçedeki büyüme artışına dikkat çekerek "Bu yıl 2013 gelirlerimiz 178’den 459’a çıktı. 2014 tahmini bütçemiz ise 554 milyon olarak belirledik. Çankaya`mıza kaybettirmek için değil kazandırmak için görev aldık" dedi.    

Çankaya belediyesinin gayrimenkullerini sattığını iddia edenler yalan söylüyor. 2 milyon 464bin metrekare ilave gayrimenkul Çankaya Belediyesinin tasarrufu altına girdi diyen Tanık ; " İçinde bulunduğumuz bina bizim, sadece bu binanın gayrimenkul değeri 250-300 milyonluk değeri vardır. Maltepe’de buna yakın büyüklükte 6 katlı AVM’nin yüzde 57’sini satın aldık. Nereyi satmış da elden çıkarmışısız. Söylenenin aksine geldiğimizde yapılan tahsislerin birçoğunu iptal edip satılacak olanları geri aldım. Bu söylemler doğru değil. Ayrıca mal satılır, belli dönemlerde alınır satılır. Gayrimenkulleri emlak piyasasını ve arazi yönetimini bilirseniz işi yönetirseniz bu alım satım yapılır. Şuanda Çankaya Belediyesinin kredibilitesi ve ekonomik sağlamlığı gayrimenkulleri üzerinden Türkiye’deki pek çok belediyeden iyi durumda" dedi.

"İşkembe-i kübradan konuşmamak lazım .Çankaya’nın bir şeyi yoktu biz aldık"

Eleştirilerin gerçekle ilgisi olması gerekliliğini ifade ederek şunları kaydetti ;  "İşkembe-i kübradan konuşmamak lazım .Çankaya’nın bir şeyi yoktu biz aldık" Asfalt plenti yaptık. Bütün şantiyeleri topladığımız dev bir alan yaptık. Bunun yanı sıra Lozan Parkın içerisindeki akaryakıt depolarını, malzeme depolarını, tamir atölyelerini o kampüse taşıyorum. Lozan Parkı da tıpkı Çansera gibi merkezde büyük bir park haline getireceğim" şeklinde ifade etti.

Ben politik bir insanım diyen Tanık politikanın sözlü tartışma ortamları yaratmak olmadığını belirterek ;  " Yerel yönetim politikası üretmeye çalışıyorum. Siyaseti üreten organ belediye değil siyasi partilerdir. Ben Melih Gökçek gibi muhalif partiyi karşıma alıp siyaset üretmek yerine belediyecilik politikalarını ve Türkiye’nin 30 yıl sonrasındaki şehirlerini çözümlemeye çalışan birisiyim. Aktüel politika içerisinde bir şey yapma sorumluluğunu halk bana emanet etmedi. Bana emanet edilen Çankaya Belediyesi ve şehirdir"

 

 Yurtdışı seyahatleri konusunda eleştirildiğini sorduğumuz Tanık Göbek atmaya gitmiyoruz diyerek eleştirilere sert bir dille cevap verirken ; " Gidiyor çalışıyoruz, gördüğümüzü getiriyor, burayı da oraya götürüyoruz. Sokağa çıkıp sağa sola sataşmayı politika olarak görmüyorum" dedi.

uluslar arası platformlarda Çankaya`nın bir çok projesinin örnek alındığını söyleyen Tanık ; Uluslararası temsil açısından Türkiye’yi hem Dünya Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Birliği düzleminde hem Avrupa Konseyi düzleminde temsil eden bir insanım. Ben geziye gitmiyorum. Uluslararası şehircilik alanında söz söyleyen birisiyim ve bu özelliklerim nedeniyle de Tüm Türkiyeler Belediyeler Birliğini de temsil ederek gidiyorum. Ben bu işin okulunu okudum ve birçok kurumda bunun pratiğini oluşturdum. Ben bu işi yazar çizerim, vaktiyle dergide çıkarttım. Çankaya’da Türkiye’deki 90 küsür diplomatik temsilcilik 200’ye yakın da uluslararası temsilcilerin bulunduğu bir yerdir. Avrupa Bölgeler ve Belediyeler Konseyinin Başkan Yardımcısıyım. Biz oralara sağda solda gezmeye gitmiyoruz. Gidiyor çalışıyoruz, gördüğümüzü getiriyor, burayı da oraya götürüyoruz. Sokağa çıkıp sağa sola sataşmayı politika olarak görmediğini söyledi.   

2014 yerel seçimleri için adaylık başvurunuzu yaptınız.. Çankaya’ya talep çok fazla nasıl yorumluyorsunuz ve yeni projeleriniz nelerdir?

Projelerimiz Bitmedi Göreve Tekrar Talibim

Çankaya’nın koltuğunun kıymetli ve albenisi yüksek gözüktüğünü söyleyen Tanık tekrar aday olduğunu ifade etti.

Tanık Kır-Kent projesine de dikkat çekerek " Bir diğeri ise demokrasi ortamı var. Bu nedenle pek çok kişinin adaylığa niyetlenmesi bize verilen bir olumlu işaret. Bir dönem daha bu görevi yapabileceğimi düşünerek ben de başvuruda bulundum. Çankaya’da oy oranı bizimle beraber yüzde 60’ın altına düşmez.   Proje bazlı işler yapılır ve biter. Bizim çalışmalarımız plan ve programlamaya yöneliktir. Benim yeniden aday olmamın arkasında da bu planlamalar yatmaktadır. Bizim kalkınma planımız var. Kır ve kentin dengeli kalkınmasına yönelik. Bu bugünden yarına bitecek bir olay değildir. Bir dönem daha  göreve gelirsem Çankaya`da hazırladığımız alt zeminin meyvelerini alacağız" dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli