Büyükşehirde Bayram Uygulamaları

Büyükşehirde Bayram Uygulamaları

EGO otobüsleri bu bayram da ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin ASKİ, Zabıta, İtfaiye, Kent Estetiği gibi birimleri ile ALO 153 Şikayet hattı bayram süresince hizmetlerini aksatmadan vermeye devam edecek .

4 günlük Bayram süresince  EGO otobüsleri 4 Ekim Cumartesi, 5 Ekim Pazar, 6 Ekim Pazartesi ve 7 Ekim Salı günleri ücretsiz olacak. Ayrıca Başkentliler mezarlık ziyaretlerini arife gününden itibaren belirlenen bazı noktalardan kalkacak EGO otobüsleriyle ücretsiz olarak yapabilecek. EGO otobüslerini tercih eden vatandaşlar “EGO Cepte” uygulaması ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini internet ortamından veya ALO 153’ü arayarak öğrenebilecekler.  

Mezarlıklar Bayrama Hazır

Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların  ziyaretlerini rahat ve huzur içinde yapabilmeleri için buralarda trafik düzeni ve denetim hususlarında gerekli önlemleri aldı. Bayram süresince vatandaşlar karşılaştıkları tüm olumsuzlukları 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonları arayarak bildirebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü personeli Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka ve Bağlum mezarlıklarında bu bayramda da görev yapacak. Başkent’teki Kabristan ziyaretlerinde “Mezarlık Bilgisayar Sistemi” (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS’te yer alan Kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilir. Başkent’teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, http://www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezarlığın yeri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.

İtfaiye’den Uyarılar 

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Kurban Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek.

Ankara İtfaiyesi yetkilileri Ankaralıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara “Ateşe dikkat” uyarısı yaptı. İtfaiye yetkilileri bayram süresince evlerinden ayrılacak olanlara ise evlerindeki, elektrik, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmalarını istedi.

İlaçlama Bayram Sonrasına Kadar Devam Edecek

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı,  oluşturduğu özel ilaçlama ekipleriyle yaklaşan bayram öncesi kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor. 25 araç ve 60 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmalarına Kurban Bayramı sonrası da devam edecek.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı