BÜYÜKŞEHİR?DEN SONBAHAR TEMİZLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR?DEN SONBAHAR TEMİZLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı?na bağlı temizlik filosu, yılın her mevsimi yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle göz kamaştıran Başkent?in cadde, bulvar ve kaldırımlarını gece gündüz temizlemeye devam ediyor.

 Başkent, sonbaharın başlamasıyla birlikte de temizleniyor, yıkanıyor ve pırıl pırıl yapılıyor. Her gün ayrı bir bölgedeki cadde, bulvar, kaldırım, bariyer, üst geçit, köprü, heykellerin çevreleri ve çöp koyma alanlarını 300 kişilik temizlik ekibi ve 85 araçlık temizlik filosuyla temizleyen Kent Estetiği Dairesi, Başkentlileri ev temizliğinde bir şehir görüntüsüyle karşılıyor.

Her mevsim ayrı güzellikleriyle göz dolduran Başkent’in, bu görüntüsüne uygun temizliğine de büyük önem veren ekipler, çöplerin toplanması, cadde ve bulvarların süpürülmesi ve yıkanmasının ardından da kaldırımlarda kalan yağ ve benzeri izleri de özel maddelerle temizliyor.

Çöp toplama alanlarının dezenfekte işlemlerini de gerçekleştiren, duvarlara ve köprülere yazılan yazıları silen ve görüntü kirliliği oluşturan her şeyi temizleyen ekipler, özellikle gece yaptıkları çalışmaların ardından, güne uyanan Başkentlileri, pırıl pırıl bir kentle karşılıyorlar.

Son olarak Atatürk Bulvarı’nın kaldırım, yaya alt ve üst geçitleri başta olmak üzere yolun dört bir tarafını temizleyen ekipler, çalışmalarına periyodik olarak Başkent’in dört bir tarafında devam ediyor.

 

-HER GÜN TEMİZLİK  

Başkent Ankara’nın cadde ve bulvarlarındaki kaldırım yıkama ve temizliklerinin aralıksız olarak yapıldığını anlatan Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, “Bu tip yerlerdeki kötü koku bertarafını da yapıyoruz. Ayrıca yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerdeki temizlik çalışmalarını gece yaparak, herhangi bir olumsuzluğun da önüne geçiyor ve vatandaşlara rahatsızlık vermeden çalışmaların yapılmasına gayret gösteriyoruz” dediler.

Görsel kirliliğe neden olan siyasi ve olumsuz yazı ile afişlerin de kumlama makinesi ile insan sağlığına zarar vermeyen kimyasallarla temizlendiğini ifade eden yetkililer, “Kentimizin ortak yaşam alanlarının daha sağlıklı, tertemiz ve yeşiliyle bütünlük içerisinde estetik bir görünüme sahip olması için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştular.

Daha güzel, estetik ve temiz bir Başkent için her mevsim çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen yetkililer, temizlik çalışmaları kapsamında 300 kişilik personelin; 8 tanker,4 adet sıcak sulu yıkama, 1 adet yazı silme kumlama, 6 adet çöp toplama, 4 adet mini kaldırım süpürme, 2 adet gazel toplama aracı ve 60 adet yol süpürge aracından oluşan filo ile görev yaptığını ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı