BÜYÜKŞEHİR´DEN YENİ YAYA ÜST GEÇİTLERİ

BÜYÜKŞEHİR´DEN YENİ YAYA ÜST GEÇİTLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent´i bir yandan yeni cadde ve bulvarlarla donatırken, diğer taraftan ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yayaların ulaşımı için yeni üst geçitler yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2015 yılında 8 adet yeni çelik üst geçit imalatı yaptı. Başkent´te 1994 yılından bugüne Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve ASKİ tarafından yapılan toplam yaya üst geçitlerinin sayısı 104´e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, yayaların rahat, güvenli ve engelsiz bir ulaşım sağlayabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl ihtiyaca göre yeni üst geçitler yapıldığını söyledi. Üçpınar, 2015 yılında 8 adet yaya üst geçit çalışması yapıldığını belirterek, “Yeşilöz Mahallesi´nde Kuzey Ankara Viyadüğü üzerindeki tünele gelmeden önce bir üst geçidi tamamlayarak hizmete açtık. Bu üst geçit, bölgedeki yaya güvenliğine önemli ölçüde katkı sağladı” dedi.
Hizmete giren bir diğer yaya üst geçidinin ise Gimat Anadolu Bulvarı Pınar eğitim Kurumu önü yaya üst geçidi olduğunu bildiren Üçpınar, “Gerek okul önü olması, gerekse araç ve yaya trafiğinin yoğunluğundan dolayı herhangi bir kazaya yol açılmaması için buraya bir yaya üst geçit yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu üst geçitte, 2 adet de engelli asansörü bulunuyor” diye konuştu.
Üçpınar, araç çarpması sonucu hasar gören Ayaş Yolu Başer Ford önü yaya üst geçidinin hasar gören tarafının mevcut yaya üst geçide uygun olarak yeniden yapıldığını söyledi.
Üçpınar, diğer 5 üst geçit hakkında da şu bilgileri verdi:
“İrfan Baştuğ Caddesi Makro Market önünde 2 adet engelli asansörü bulunan yaya üst geçidi,Eskişehir Yolu Asya Nakliyat önü yaya üst geçidi ile Özal Bulvarı Tan Teneke önü yaya üst geçitleri bitmek üzere. Bu üst geçitlerde de 2 adet engelli asansörü bulunuyor.TKİÖnü Yaya Üst Geçidi de ömrünü tamamlaması nedeniyle yıkılarak yeniden yapılıyor.Üst geçitte 2 adet engelli asansörü bulunuyor. Bu üst geçit de bitmek üzere.”
Geçtiğimiz aylarda bir aracın üst geçide çarpması sonucu bir bölümü yıkılan ve trafik güvenliği bakımından daha sonra tamamen yıkılarak yeniden yapımına başlanan Etlik Caddesi Zübeyde Hanım Hastanesi önü yaya üst geçidinin yapımı ise devam ediyor. Halatsız, orta ayaklı, çelik yaya üst geçitte 2 adet de engelli asansörü yapılıyor.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli