Büyükşehir`in Ak Parti Adayı Tiryaki, MHP`nin adayı Karakaya mı ?

Büyükşehir`in Ak Parti Adayı Tiryaki, MHP`nin adayı Karakaya mı ?

2014 yerel seçimlerine 8 ay kalmasının ardından siyasi kulisler bayramla birlikte hareketlendi. İlçe Belediye Başkan aday adayları ve adaylar siyasi arenada çalışmaları ile yer alırken Büyükşehir Belediye başkanlık yarışı bayramlaşma törenlerinde kulisle

Angara Gazetesi ve Haber Angara Gazetesi olarak yakından takip ettiğimiz  Ankara yerel siyasetin de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ak Parti genel merkezin anketler doğrultusunda Vesyel Tiryaki`yi, Milliyetçi Hareket Partisi kanadından Ankaralı aday çıkaracağı kesinleşerek kulislerde MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, CHP`de ise Doç. Dr Ali Yılmaz`ın başkanlık yarışında isimleri ön plana çıkıyor.  Büyükşehir için adı geçen ve geçtiğimiz günlerde Ak Partiden istifa eden Turgut Altınok`a ise Keçiören`den Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Başkentte siyasi partilerin bayramlaşma törenlerine aday adaylarını isimleri damgasını vurdu. Ülke gündemi yerine Başkent kulislerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine siyasi parti genel merkezlerinin kimleri işaret edeceği konuşuldu.  Ak parti Genel merkezin de Büyükşehir belediye başkanlık yarışı için Veysel Tiryaki öne çıkan isim oldu.

En çok konuşulan isimlerden birisi olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, böyle bir düşüncesinin olmadığını katıldığı bir televizyon programında belirtmişti.  Bir diğer isim olan Başbakan Yardımcı Ali Babacan`ın ise aday olup olmayacağı henüz belli değil.Fakat Babacan`ın da bu konuya sıcak bakmadığı daha önceki açıklamalarından biliniyor.  Göreve geldiği günden bugüne  Altındağ`da  kentsel dönüşüm ve Çincin bölgesinde ki ıslah çalışmaları ile ismini ön plana çıkaran Veysel Tiryaki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunacak mı merak konusu.  Ak parti genel merkezi yapılan anketler doğrultusun da Veysel Tiryaki`nin çalışmalarının başarılı olduğunu kaydediyor . Özellikle Hamamönü ve kentsel dönüşüm projeleri ile başarılı çalışmalara imza atan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki`nin Büyükşehir adaylığına bölge halkı da sıcak bakıyor.

Haber: Beril Çuhadaroğlu - Özel Haber 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı