BÜYÜKŞEHİR’İN 3. ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AHMETLER’DE AÇILDI

BÜYÜKŞEHİR’İN 3. ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AHMETLER’DE AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesinde çalışan anne ve babalara verdiği kreş sözünü tutarak Başkent’te Çocuk Gündüz Bakımevlerinin sayısını artırmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki çocuk gündüz bakımevlerinin sayını her geçen gün artırıyor. 25 yıl boyunca hiç yapılmayan kreşler için anne ve babalara verdiği sözü tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevi”nin açıldığını sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Yavaş, “Geleceğimizin mimarı evlatlarımız için 3. çocuk gündüz bakımevimizi Kolej bölgesinde hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevimiz 55 çocuğumuza eğitim yuvası olacak. Salı günü ise Kuşcağız Çocuk Gündüz Bakımevi açılışımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesinde çalışan anne ve babalara verdiği kreş sözünü tutarak Başkent’te Çocuk Gündüz Bakımevlerinin sayısını artırmaya devam ediyor.

    Batıkent ve İşçi Blokları Çocuk Gündüz Bakımevi’nden sonra üçüncü çocuk gündüz bakımevini “Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevi” adıyla Kültür Mahallesi Çaldıran Sokak No: 5 Kolej Çankaya adresinde açan Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren 37-66 aylık çocuklara hizmet vermeye başlayacak.

 

AÇILIŞI BAŞKAN YAVAŞ DUYURDU

    Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevi’nin hizmete açıldığını sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran Yavaş, “Geleceğimizin mimarı evlatlarımız için 3. çocuk gündüz bakımevimizi Kolej bölgesinde hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevimiz 55 çocuğumuza eğitim yuvası olacak. Salı günü ise Kuşcağız Çocuk Gündüz Bakımevi açılışımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

    Yaklaşık bin 100 metrekarelik alana sahip olan Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevi; 5 grup sorumlusu, 5 öğretmen yardımcısı, sosyal hizmet uzmanı, aile danışmanı ve sosyolog kadrosuyla çalışmalarını sürdürecek.

    Çocukların gelişimine katkı sağlayacak 5 etkinlik sınıfından çocuk oyun alanlarına, uyku odasından yemekhane ve dinlenme odalarına kadar pek çok sosyal alanın yer aldığı 55 kişilik kontenjana sahip olan Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevi, hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

 

4’ÜNCÜ ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ KEÇİÖREN’DE AÇILACAK

      31 Ağustos Salı günü de Kuşcağız Mahallesi Sanatoryum Caddesi No:273 Keçiören adresinde Kuşcağız Çocuk Gündüz Bakımevi’nin açılışı gerçekleştireceklerini ifade eden ve çocukların geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için titizlikle çalıştıklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, şu bilgileri verdi:

“Üçüncü kreşimiz olan ‘Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevi’nde; sosyal yardım alan aileler ve şehit gazi yakınlarının çocukları başta olmak üzere belediye çalışanlarımız ile Ankara halkına hizmet edeceğiz. Dördüncü çocuk gündüz bakımevini de Kuşcağız’da açacağız. Ayrıca şehit ve gazi yakınlarının çocuklarından, cezaevlerinde bulunan mahkumlar ile anne ve babası vefat etmiş olup bir yakını tarafından bakılan 37-66 aylık çocuklarımızdan herhangi bir ücret alınmayacak.

     Tatlısu, Başkentlilere sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda destek olmayı amaçladıklarını ve bu amaçla anne ve babaların en önemli ihtiyaçları arasında yer alan çocuk gündüz bakımevlerinin sayısını kent genelinde daha da artıracaklarını söyledi.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli