Çanakkale ``Ölmesini Bilenlerin Destanıdır``

Çanakkale ``Ölmesini Bilenlerin Destanıdır``

Erciyes Kayserililer yardımlaşma ve dayanışma derneği Çanakkale Şehitleri 100. Yıl anma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Kayseri MHP Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özsoy,MHP Mamak İlçe Başkanı Av.S Gencay Gencay, MHP Mamak Belediye başkan adayı Naci Bayanlı,HSYK Müfettişi Gökhan Boyraz,TOB Yönetim kurulu üyesi Av. Kürşat Karacabey,Eski Gümrük muhafaza genel müdürü Yusuf güney,AHİD Mamak Şube Başkanı Osman Emir,AKP Mamak İlçe başkanı A Muhammet Özer ve çok sayıda dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Etkinlikte açılış konuşması yapan dernek başkanı Av. Mustafa Esen `` Derneğin Kayseri yi  bütün değerleri ve güzellikleri ile 2009 yılında Ankara’da amatör insanlarla kurulduğunu Kayseri ile bağlantılarını koruyarak ilişkileri sıcak tutuklarını bu sayade Ankara daki siyasi sosyal ve ekonomik çalışmalarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Esen; Necip Fazılın  Tohum saç bitmezse toprak utansın,Hedefe varmayan mızrak utansın,

Hey gidi küheylan koşmak,Çatlarsa doğuran kısrak utansın sözünün her zaman kendilerine rehber olduğunu dile getirerek  hemşeri derneği olarak aramızdaki sevgi çemberini genişletirken mensubu olmakla övündüğümüz yüce Türk milletinin milli birliğini teşkil eden dini ve milli günleri anarak milli birliğimizin sağlanması ve aşılacağı kanaatindeyiz dedi.

 Esen canlı tutmakta yardımcı olan en büyük destanlarımızdan Çanakkale destanı ve şehitler haftasını kutluyoruz. Kök ne kadar derinse gövde de o kadar sağlam olur. Çanakkale savaşı ve destanı bizi millet yapan değerleri kavrayıp şahsiyet kazanarak yakın tarihimizin en büyük olaylarından olduğunu vurgulayan Esen Çanakkale Allah namus ve vatan savaşıdır öğrencilerin bir hilal uğruna okullarını bırakarak evine dönemedikleri çoğu okulun o yıl mezun veremediği bir savaş dönemidir. Doğu ve batıyı oluşturan eğitimli ve aydın bir neslin bir elit kısmın şehit olduğu ve yokluğunu hala hissettiğimiz bir aydın savaşıdır bir münevver savaşıdır,Çanakkale dünyanın hasta adam olarak ilan ettiği türk milletinin dirilişi ve ayağa kalkışıdır Çanakkale M. Kemalden Kazım Karabekir`e Esat paşadan Fevzi Çakmak’a kadar uzanan milli mücadele kahramanlarının dehalarının ispatladıkları bir destan olmuştur. Millet olma şuurunun perçinlendiği şeref ve namusun kurtarıldığı Türk milletine güven kazandıran acı ve kanla yazılmış bir destandır Çanakkale anaların ve kınalı kuzuların savaşa gönderdiği şehit olmaları için dua ettikleri bir savaştır. Çanakkale her millete nasıp olmayan bir mirastır. Ve nihayet ölmesini bilenlerin yaşadığı bir destandır dedi.

 



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı