Çankaya Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi´nin temeli atıldı

Çankaya Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi´nin temeli atıldı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Sosyal demokrat bir belediye olarak en kıymetli arsamıza, en kıymetli eserimizi kültür merkezimizi kazandırıyoruz. Hem Cumhuriyete hem Atatürk´e layık oluyoruz” dedi. ğiz” dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından Eskişehir yolu üzerinde yaptırılacak Atatürk Kültür Merkezi´nin temel atma töreni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Törene CHP´den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da katıldı. Törende konuşmasına Adana Aladağ´da kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet dileyerek başlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ülkemizin böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum. Ne yazık ki son dönemde ülkemiz hep acıları paylaşır oldu. Dün yaşanan faciada olduğu gibi çocuklarımızı, insanlarımızı kaybediyoruz, şehit haberleri her gün geliyor. Biz gülmek istiyoruz. Halkımızın gülmesini istiyoruz. Aydınlık günlere kavuşmasını istiyoruz. CHP´li belediyeler olarak halkın yüzünü güldürecek, eserleri birbir hayata geçirmeye gayret ediyoruz ” diye konuştu.
Atatürk´ün "Türkiye Cumhuriyeti´nin temeli kültürdür" dediğini hatırlatan Taşdelen, “Ankara´da kültür alanında çağdaş, modern bir kültür merkezinin özellikle Çankaya´da eksikliğini biz yıllardır yaşıyoruz. Bu dönemde Çankayamızın kültür merkezi ihtiyacını gidermek için hemen çalışmalara başladık. Bizde sosyal demokrat bir belediye olarak en kıymetli arsamıza, en kıymetli eserimizi kültür merkezimizi kazandırıyoruz. Hem Cumhuriyete hem Atatürk´e layık oluyoruz. Bir konunun özellikle altını çizmek istiyorum. Atatürk´ün ismini silmeye, unutturmaya çalışıyorlar. Atatürk ismini statlardan aldılar, meydanlardan aldılar. Biz de CHP ve CHP´li belediyeler olarak siz Atatürk´ün ismini ne kadar silmeye çalışırsanız çalışın, biz de yaptığımız her tesise, her güzel projeye onun adını vermeye devam edeceğiz. Onlar silmeye çalışırlar, biz sonsuza kadar yaşatacağız. Ama Atatürk´ün adını silmek nafile bir çabadır, buna gayret etmek bile nafile bir çabadır. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi yoktan var eden lider olarak Çukurova´nın pamuğunda vardır, Trakya´nın ayçiçeğinde vardır, Fırat´ın akan suyunda vardır" ifadelerini kullandı.
Çankaya kaldırımının bir marka haline geldiğini söyleyen Taşdelen, Ankara´da bazı AK Partili belediyelerin de kopya çekerek aynı kaldırımları yapmaya başladığını kaydetti.

“Kültür merkezimiz gerçekten uluslararası standart bakımından Türkiye´nin ikinci kültür merkezi olacak”
Taşdelen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“22 bin 500 metrekare kapalı alanı olacak olan Atatürk Kültür Merkezimizin gerçekten Çankayamızda ve Ankaramızda çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını biliyorum. Çünkü buradaki özellikle bin kişilik büyük salonumuz, aslında bin 600- bin 700 kişilikte olabilirdi ama biz yapılmamış olanı yapmak istedik. Yani uluslararası standartlarda sahne yüksekliği, sahne derinliği, orkestra çukuru, akustiğiyle bir Viyana Senfoni Orkestrası Ankara´ya gelsin istedik. New York´ta oynanan müzikaller, Londra´daki müzikaller Ankara´ya Çankaya´ya gelsin istedik. Bu nedenle uluslar arası standartlarda bir kültür merkezi projelendirdik. İçinde 500 kişilik konferans salonu, çok geniş sergi alanları, atölyeleriyle kültür merkezimiz gerçekten uluslar arası standart bakımından Türkiye´nin ikinci kültür merkezi olacak.”
Konuşmaların ardından merkezin temeli CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri ve diğer katılımcılar tarafından atıldı.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli