ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDEN İFTAR SOFRASI

ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDEN İFTAR SOFRASI

Çankaya Belediyesi Ramazan ayının başlamasına günler kala iftar çadırlarını kurmaya başladı.

Çankaya Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefliyor.Taşdelen: “İnancı, partisi, kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza eşit hizmet götürecek ve herkesi kucaklayacağız”

 Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala Ramazan ayına özel hazırlık yapan Çankaya Belediyesi, Çankaya ilçesinde 5 bölgede iftar çadırı kuruyor. Belediye her bir çadırda günlük olarak toplam 5 bin kişiye iftar verecek. Her akşam dört çeşit yemek verilecek olan iftar çadırında Ramazan ayı boyunca 150 bin kişi orucunu açacak. Ramazan ayında paylaşma ve dayanışmanın öneminin bir kat daha arttığını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Gayet doğal bir şekilde hayatın bir parçası olarak Ramazan ayı için harekete geçtik.” dedi.

 ÇANKAYA BELEDİYESİ RAMAZAN’I EN GÜZEL BİÇİMDE EDA EDECEK

Ramazan ayında vatandaşların, sevgi, dostluk ve beraberlik duygularını bir arada yaşamalarına vesile olmayı ve ihtiyacı olanın yanında olmayı amaçladıklarını belirten Alper Taşdelen, vatandaşların ibadetlerini yerine getirirken destek olmayı ve kurulacak iftar sofralarında birliktelik duygusunu yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin önemli görevlerinden birinin birleştirici rol üstlenmek olduğuna vurgu yapan Taşdelen, “Böylesi özel günlerde kardeşliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın vazgeçilmez değerler olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Çankaya Belediyesi hem Ramazan’ı en güzel biçimde eda edecek hem de 29 Ekim’i, 19 Mayıs’ı en güzel şekilde kutlayacaktır. İnancı, partisi, kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza eşit hizmet götürecek ve herkesi kucaklayacağız. ” dedi.

 

ÇANKAYA’DA 5 BÖLGEDE İFTAR ÇADIRI KURULACAK

Çankaya Belediyesi’nin tüm inançlara eşit mesafede olduğunu belirten Taşdelen, “Belediyemiz şimdiye kadar öncelikli olarak ihtiyacı olanın yanında oldu. Çankaya Dayanışma ve Ekonomik Dayanışma Derneği ile 4 binin üzerinde kayıtlı ihtiyaç sahibine düzenli olarak ayni yardımda bulunuyoruz. Ramazan ayında da bunlara ilave olarak iftar sofralarımızda vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Özellikle ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bölgeleri tespit ettik. Yoksul yurttaşlarımızın kolay ulaşabilecekleri yerlere kuracağımız 5 çadırın her birinde 1000 kişiye iftar vermeyi hedefliyoruz. Soframız herkese açık. Hemşerilerimizi Çankaya Belediyesi iftar çadırlarına davet ediyorum.” diye konuştu.

 

ÇAYYOLU BÖLGESİNDE DE “RAMAZAN ŞENLİKLERİ” OLACAK  

Çankaya Belediyesi kurduğu iftar çadırlarının yanı sıra Ramazan ayı boyunca Çayyolu Arcadium karşısında “Ramazan Şenlikleri” düzenleyecek. 27 Haziran’da başlayıp 27 Temmuz’da sona erecek olan Ramazan Şenlikleri’nde panayır, lunapark, animasyonlar ve Ramazan eğlencelerinin yanı sıra bir de Ramazan Sokağı yer alacak. Daha çok çocuklara yönelik yapılacak etkinliklerde unutulmaya yüz tutan oyunlar yer alacak. Her akşam saat 21:00 itibariyle başlayacak olan Ramazan Şenlikleri, mahallelilerin de dahil edileceği oyunlarla renklenecek.

 

ÇANKAYA BELEDİYESİ İFTAR ÇADIRLARININ KURULACAĞI BÖLGELER İSE ŞÖYLE;

1.    Cebeci Cami Yanı

2.    Türközü Metin Oktay Mahallesi’nde Yunus Emre Cami Yanı

3.    Dikmen Mürsel Uluç Mahallesi’nde TBMM Lojmanları önü Perşembe Pazar yeri karşısı

4.    Esat bölgesinde Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarlığı yanı

5.    Aşıkpaşa Mahallesi Bademli Cami ve Türkmeneli Erbil Parkı yanı         

 



Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı