ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN YEŞİL KORİDOR ATAĞI

ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN YEŞİL KORİDOR ATAĞI

Çankaya Belediyesi yeşil koridor oluşturmada sınır tanımıyor. Şehrin boş kalan kesimlerini betona mahkum etmeyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bu kez de Ata Mahallesinde iki park arasına vadi niteliğinde yeni bir yeşil koridor inşa edilmesi içi

 Daha önce benzer bir çalışmayı Çukurambar semtinde Türkan Saylan, Füsun Sayek ve Teoman Öztürk Parklarıyla oluşturan Çankaya Belediyesi, Ata Mahallesi’nde Şehit Üsteğmen Muharrem Kaleli ve geçen yıl tamamladığı 10 bin m²`lik Ünal Temizyürek Parklarının arasında bulunan kısmı da özgün bir yeşil koridor olarak kullanışlı ve gösterişli bir park olarak düzenleyecek. Proje çalışmaları tamamlanan park ile birlikte Ata Mahallesi toplam 40 bin m²’lik bir yeşil alana sahip olacak.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeşil alan çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “Ankara yeterince betonlaşmış bir şehir. Çankaya Belediyesi olarak rant gözüyle bakılabilecek noktalarda yeşil alan oluşturmaktan gurur duyuyoruz. Yaşanılası bir yer için bizim anlayışımız yeşil bir Çankaya’dır” dedi.

Şehrin gürültüsünden bunalan vatandaşa ve evlerine hapsolmuş çocuklara daha güzel bir yaşam alanı sunmak için çalışmalarına devam eden Çankaya Belediyesi Ata Mahallesinde yapacağı vadi nitelikli yeşil koridor ile Çankayalıyı 1 kilometre uzunluğunda bir yeşil alan ile buluşturacak. İçerisinde bakı terasları, seyir tepeleri, spor ve aktivite alanları ile yürüyüş parkurları bulunacak olan parkta ayrıca iki ayrı kaskatlı havuz ve su oyunları ile Ata Mahallesi ve Atatürk’ü sembolize eden yüksek bir anı duvarı yer alacak. Ata Mahallesinde yaşayan yaklaşık 5 bin vatandaş bu eşsiz manzaraya sahip olacak.

Altyapı aktarım çalışmaları tamamlanan ve üstyapı imalatları hızla devam eden parkın kasım ayı içinde tamamlanması hedeflenirken, park inşaatı bölge halkında büyük bir memnuniyet ve heyecan yaratmış durumda. Ata Mahallesi Muhtarı Rıza Uzoğlu ve mahalle sakinleri böylesi bir çalışma ile yıllardır mezbele nitelikli bir alanı yeşil bir vadi olarak halkın kullanımına açtığı için Başkan Bülent Tanık`a teşekkür ettiler.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı