ÇANKAYA DEĞİŞİME TAŞDELEN`LE İZİN VERİYOR

ÇANKAYA DEĞİŞİME TAŞDELEN`LE İZİN VERİYOR

Ak Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın "Değişime izin" ver sloganı ile Çankayalıların oylarına talip olurken Çankayalılar Alper Taşdelen projelerine destek veriyor.

 Çankaya`nın sosyal demokrat belediyecilik anlayışının bugüne kadar hazmedilmediğini ve büyükşehir oyunları ile bozulmaya çalışıldığını kaydeden Taşdelen hizmet yapılmıyor anlayışı ile kamuoyunda yanıltılmaya çalışıldığını ifade etti. Taşdelen Çankayalılar  ile el ele  katılımcı modern Ankara`nın kapılarını dünya`ya açacaklarını söyledi.

Haber Angara gazetesi Beril Çuhadaroğlu`nun sorularını yanıtlayan Taşdelen; "Çankaya`da belediye başkanı olunca nelerin değişeceğine vurgu yaptı.

Taşdelen Özgeçmişi hakkında bilgi verirken ; "  Çankayalıyım. Çocukluğum ve gençliğim Çankaya’da geçti. Çankaya İlkokulu’nda okudum. TED Ankara Koleji’nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdim. Mülkiye’den sonra yüksek lisans için Amerika’ya gittim. Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptım. New York Belediye Başkanı David Dinkins’tan “Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi” dersi alarak, ders tezimi “Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü” konusunda yazdım. 1996’da Sosyalist Enternasyonel’in 20. Kongresi’ne “en genç delege“ olarak Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte CHP grubunda yer aldım. Kanal D’de diplomasi ve siyaset muhabiri olarak iki yıl “gazetecilik” yaptım. Başbakan Bülent Ecevit’in kurduğu 57. Hükümet Dönemi’nde “Başbakan Müşavirliği” görevini üstlendim. Ardından özel sektöre geçtim. “Petrol Ofisi A.Ş.”de en son “Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” görevini yürüttüm. CHP 15. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Parti Meclisi Bilim ve Kültür Platformu Listesi”nde yer aldım. 2011 Genel Seçimleri’nde CHP listesinden “Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı”ydım"dedi.

Çankaya, siyasi hayatımızda her zaman önemli olmuştur. Siz Çankaya’yı nasıl görüyorsunuz?

Çankaya`nın bir sembol olduğunu ifade eden ; " Cumhuriyet’in, laik Türkiye’nin, modern yaşamın sembolü... Çankaya, Başkentin de başkenti... Bu nedenle de, çok özel ve çok önemli bana göre de. Dolayısıyla Çankaya Belediyesi her zaman öncü olmak zorunda, yaptığı işi en iyi şekilde yapmak, en doğru hizmeti vermek zorunda. Biz bu sorumluluğun farkındayız ve seçmenimize sözümüz var. Eşitlikçi, kucaklayıcı, çözüm odaklı ve herşeyden önemlisi katılımcı bir anlayışla çok ama çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmalarınızda “yeni nesil belediyecilik” vurgusu yapıyorsunuz. Nedir “yeni nesil belediyecilik?”

Yeni nesil belediyecilik, katılımcı bir yönetim demektir diyen Taşdelen ; " Her şeyden önce. Katılımcılıktan anladığımız vatandaşların yaşadığı kent hakkında alınan kararlarda söz sahibi olmasıdır. Kendisini ilgilendiren, uygulamalarda fikrinin alınmasıdır.  Kentin kaderini belirleyecek kararlara o kentte yaşayan insanları ortak etmektir. “Ben yaptım oldu” anlayışı ile değil “birlikte yaptık” anlayışı ile yönetmektir.  Kent yönetiminde teknolojinin sağladığı imkanları kullanarak vatandaşın görüşünü almaktır" dedi.

"Belediye meclisini Halk Web` tv den izleyecek"

 Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek, yaşadığımız çevreyi yeşillendirmek, doğaya sahip çıkmak, engellileri üretime katmak, kadınlarımızı özgürleştirmektir diyen Taşdelen ; "   Biz yeni nesil belediyecilikte, teknolojiyi de kullanarak, kentlimizin görüşlerini alacağız. Çankayalıyı kent yönetiminde söz sahibi yapacağız. Vatandaşımız bilgisayarından, akıllı telefonundan, yönetim kiosklarından, dokunmatik oylama ekranlarından bize ulaşabilecek, hatta zaman zaman kapısına kadar ulaşan ve 1 dakikayı geçmeyen  “5 şık 1 tercih” oylamalarına katılabilecek. Halk, Çankaya’nın yönetimine etkin bir biçimde katılacak. Çankaya Konseyi kuracağız. Bu Konsey ile tüm sivil toplum kuruluşlarını ve üniversiteleri çalışmalarımıza dahil edeceğiz. Muhtarlar Meclisi ile muhtarlarımızı, Esnaf Meclisi ile esnafımızı yönetime ortak edeceğiz. Belediye Meclis toplantılarımızı Çankaya Web TV’de canlı yayınlayacağız" şeklinde konuştu.

Alper Taşdelen “Çankaya Belediye Başkanı” olunca Çankaya’da neler değişecek? 

Bir kere, katılımcılık anlayışının hayata geçtiğini göreceğiz diyerek iddialı bir çıkışta bulunan Alper Taşdelen ; "  Çankaya’nın marka değerini yükseltecek işler yapacağız. Sonra gerçek anlamda ve fark edilir şekilde kültüre, sanata ve spora destek vereceğiz. Gençlerimizin ihtiyaçlarının farkındayız. Ankara bir üniversite kenti. Çankaya’da çok ciddi bir genç nüfus var.  Onların dört gözle bekledikleri sosyal alanları inşa edeceğiz. Engelli ve yaşlılarımızı, bakacak kimsesi olmadığı için çocuğunu bırakıp dışarı çıkamayan annelerimizi unutmadık. Esnafımızı, belediye çalışanını, hayvan severi aslına bakarsanız toplumun tüm kesimlerini düşündük. Çok sayıda projemiz var. Biz, belediyecilik anlayışımız gereği her bir vatandaşımızla ayrı ayrı ilgileneceğiz. Altını çizmem lazım ki bizim için proje insanın kendisi. Biz vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracak her türlü çözümü sunmaya hazırız. İddiamız şu: Çankaya mutluluk veren bir ilçe olacak ve bizler geriye dönüp baktığımızda yaptığımız işlerle gurur duyacağız." kaydetti.

Biraz da somut projelerinizden bahsedin. Çankaya’nın çehresini değiştirecek bir projeniz var mı mesela?

Projenin mega olup olmadığına değil, insan hayatına dokunup dokunmadığına bakıyoruz diyerek projelerine değinen Taşdelen ; "  Mesela Kızılay ve çevresini canlandıracak, Çankaya’nın ortasında herkesin keyif alacağı yenileme ve canlandırma projemiz olacak.  Kültür, kongre merkezleri, sağlık, spor alanları oluşturacağız. “Esnaf kart”, “Çankaya yanında”  gibi uygulamalarla Çankayalının hayatını kolaylaştıracak hizmetler vereceğiz. Akıllı otomasyon sistemleri ile e-belediye hizmetleri, otopark, çöp toplama gibi temel hizmetler elektronik altyapıya kavuşacak. Kısacası biz, gerek teknoloji kullanımında, gerek ihtiyaçların giderilmesinde örnek ve öncü bir belediye olacağız" dedi.  

Genç bir Başkan adayı olarak, Çankaya’ya yeni bir vizyon getireceğiniz yönünde bir beklenti var. Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir?

Yerel yönetim meselesine her şeyden önce bir hizmet olarak bakıyorum diyen Taşdelen ;"  Dünya değişti, Türkiye  değişti. Siyaset ve siyasetten beklentiler de değişti. Aslına bakarsanız toplumsal dengeler de değişti, nesil de değişti. Tüm bu değişimin ortasında olmak, genç bir başkan adayı olarak çok heyecan verici ve önümüzde uzun bir yol var. Sadece şunu söyleyebilirim ki,  Çankaya halkı, yenilikçi bir yönetimle tanışacak ve dünya kentlerindeki belediyecilik standartlarına kavuşacak. Bizim farkımız ve yenilikçi yanımız bu olacak" dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli