Çankaya Belediyesi’nden Tunalı projesi

Çankaya Belediyesi’nden Tunalı projesi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Tunalı Hilmi esnafıyla bir araya gelerek, onların sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Tunalı Hilmi esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorunlarını ve isteklerini dinleyen Başkan Taşdelen, “Tunalı Hilmi bir markadır ve biz bu markayı daha da güçlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Tunalı Hilmi esnafıyla bir araya gelerek, onların sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcılarının yanı sıra Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantı, Tunalı Hilmi Hosta Cafe’de düzenlendi. Çevre esnafının yoğun katılım gösterdiği toplantıda, Başkan Taşdelen, hem soruları yanıtladı hem de projelerini esnafla paylaştı.

“Tunalı İçin Alışveriş Kartı”

Tunalı Hilmi’nin bir marka olduğunu ve bu markayı güçlendirmek için çalıştıklarını belirten Taşdelen, Tunalı esnafının cirosunu arttırmayı amaçladıklarını belirtti. Tunalı’yı canlandırmak üzere bir alışveriş kartı oluşturmaya planladıklarını belirten Taşdelen, “Tunalı’dan alışveriş yapılması durumunda içinde para puanı biriktiren bir kart, hem esnafın cirosunu arttıracak hem de vatandaşın puanlardan yararlanmasını sağlayacak” dedi.

Tunalı Hilmi’nin, cadde olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve denetiminde olduğunu belirten Taşdelen, “Biz ilçe belediyesi olarak yine de yapabileceğimizin en iyisi için çaba harcıyoruz. Tunalı’da çöp kovaları yoktu, bizler poşet çözümü bulduk. İşportanın cadde esnafına karşı haksız bir rekabette olmasının önüne geçtik” diye konuştu.

Kuğulupark’ın da ayrı bir marka olduğunu belirten Taşdelen, parkta kültür sanat etkinlikleri düzenlenmesini önemsediklerini belirterek “Amacımız, Tunalı Hilmi’nin ve civarının cıvıl cıvıl olmasını sağlamak. Biz yine, insanların ‘hadi bir Tunalı’ya çıkalım’ demesi için çalışıyoruz” dedi.

“Ceberut Bir Belediyeye Karşıyım”

Vatandaşla ve esnafla doğru iletişim kurmayı çok önemsediklerini belirten Taşdelen, Çankaya’yı kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda canlandırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Çalışma yöntemlerinin, eksiği olan esnafı gidip derhal cezalandırmak yerine uyarıda bulunmak olduğunu belirten Taşdelen, “Ben ceberut bir belediyeye karşıyım. Vatandaşın takdirini kazanan, vatandaşın haklarını yasalara dayanarak koruyan, saygın ve itibarlı bir belediyeyi savunuyorum. Esnafıyla, vatandaşıyla birlik olan bir belediyeciliği savunuyorum.” dedi.

“9 Park, 3 Kreş, 3 Çankaya Evi”

Tunalı Hilmi ile ilgili projelerin yanı sıra göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları slayt sunumu eşliğinde anlatan Taşdelen, “Şu ana kadar 9 parkın yanı sıra 3 kreş, 3 Çankaya Evi, 1 etüt merkezi açtık. 70 bin ton asfalt dökmenin yanı sıra kaldırım yapımında 25 bin metrekareye ulaştık. 39 sokakta 6 bin 500 metrekare merdiven sahanlığı yaptık” dedi.

Belediyeye gelen vatandaşların işlerine hemen çözüm bulan ‘Hoş Geldiniz Masası’ da kurduklarını belirten Taşdelen, “Bir ay içinde 15 bin yurttaşımız bu masadan yararlandı. Vatandaş yaklaşık bir buçuk dakikalık bekleme süresinin ardından, 4 buçuk dakika içinde tüm işini halledip çıkabiliyor” dedi.

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri’nin fiziki koşullarını da iyileştirdiklerini belirten Taşdelen, Çankaya Evleri ile çok amaçlı salonlarda, yaşlılara, kadınlara, çocuklara sosyal faaliyet alanları yaratacaklarını belirtti. Çankaya’ya spor kompleksi ve kültür merkezi yapacaklarını ifade eden Taşdelen, öğrenci yurdu, Alzheimer merkezi, down sendromlu çocuk merkezi ve yeni kreşler açacaklarını da vurguladı.



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu