Çankaya´da çifte temel atıldı.

Çankaya´da çifte temel atıldı.

Çankaa Belediyesi Birlik Mahallesi´nde Yüzme Havuzu´nun yanı sıra Lozan Park´ın 3. ve 4. etaplarının da temelini attı.

Törene, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkan Vekili Rıfkı Güvener, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,  ve semt sakinleri yer aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, seçimlerde verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, Çankaya Belediyesi tarihindeki ilk havuzun temelini atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Birlik Mahallesi´nin ardından, Dikmen ve Çiğdem mahallelerinde de yüzme havuzu yapacaklarını ifade eden Taşdelen, "Çankaya´nın üç havuzu olacak. Çankaya´nın eksiklerini hızla tamamlıyoruz" dedi.

Lozan Park´ın 3. ve 4. etaplarının da tamamlanmasıyla 200 bin metrekareye yakın alana sahip bir parkı hizmete sunmuş olacaklarını belirten Taşdelen, "New York´ta Central Park, Londra´da Hyde Park neyse, Lozan Park da Ankara için o olacak. Vatandaşlar, kentin içinde olmalarına karşın sayfiye yerinde gibi hissedecekler" diye konuştu.

 AĞACIN YEŞİLİNİ SEVİYORUZ

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışları gereği, en değerli arsaları ranta değil halkın hizmetine açtıklarını vurgulayan Başkan Taşdelen, "CHP´li belediyeler olarak bizler insan ve doğa için çalışıyoruz. Bizler, doların değil ağacın yeşilini seviyoruz. Çankayamızı hak ettiği hizmet kalitesine taşımak üzere kreşler, parklar, kültür merkezleri, yüzme havuzları yapıyoruz. Atatürk´ün ebedi istirahatgahının olduğu bir ilçede, ona layık olmaya çalışıyoruz" dedi. Kısa bir süre içinde Avrupa standartlarında olacak Atatürk Kültür Merkezi´nin de temelini atacaklarını ifade eden Taşdelen, merkezin sahne derinliği, akustik alt yapısı ve kapasitesi gibi özellikleriyle Çankaya´nın ilkleri arasında yer alacağını belirtti.

Törende hazır bulunan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de CHPi belediyelerin örnek çalışmalar sergilediklerini vurgulayarak, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen´e teşekkür etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Çankaya´nın birbirinden güzel eserlere imza attığını belirterek, "Biz, Ankaralı tüm vatandaşlara kucak açıyoruz. Kaynaklarımızı halk yararına kullanıyor, kalıcı eserleri kente kazandırıyoruz" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Çankaya çifte temel atıldı

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli