Çankaya´dan 200 Kadına Girişimcilik Eğitimi

Çankaya´dan 200 Kadına Girişimcilik Eğitimi

Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen “Girişimcilik Eğitimi” başladı. 200 kadının yararlanacağı eğitimle, kadınların ekonomik yaşama katılımını desteklemek amaçlanıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadın istihdamına büyük önem verdiklerini belirterek, “Kendi işini kurmak isteyen kadınlara destek olabilmek için girişimcilik eğitimi almalarını sağlıyoruz” dedi.

Çankaya Belediyesi ve OSTİM Küçük - Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle hayata geçirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı dersleri başladı. Başkentli kadın girişimci adayların yer aldığı eğitim, Aralık sonuna kadar devam edecek.

Hafta içi 4 günlük program halinde Çankaya Belediyesi Hizmet Binası´nda verilen eğitimden, 25´er kişilik gruplar halinde 200 kadın yararlanıyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer almalarını amaçlayan eğitim sonunda sertifika alacak olan kursiyerler, kendi iş planlarını oluşturacak. 50 bin lira hibe alacak girişimciler, 2 yıl sonra ödemek üzere de 100 bin lira destek de alabilecek.  

“KADIN İSTİHDAMI ÇOK ÖNEMLİ”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadın istihdamına büyük önem verdiklerini belirterek, “Kendi işini kurmak isteyen kadınlara destek olmak üzere girişimcilik eğitimi almalarını sağlıyoruz. KOSGEB´le yaptığımız işbirliği iş sahibi olmak isteyen pek çok yurttaşımız için önemli bir fırsat. Kadınların kendi işinin patronu olarak ekonomik yaşama katılması her açıdan önemli. Biz de kadınları hem meslek sahibi olmaları hem de yaşamın her alanına eşit katılımları için destekliyoruz” dedi.

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim hizmetlerinde de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını belirten Başkan Taşdelen, kadınların ekonomik yaşama katılmalarını sağlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Haber: Ebru ARZU



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı