ÇANKAYALI MUHTAR VE YÖNETİCİLERDEN BAŞKAN TANIK?A TAM NOT

ÇANKAYALI MUHTAR VE YÖNETİCİLERDEN BAŞKAN TANIK?A TAM NOT

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatların bir kısmını, düzenlenen gezi programıyla CHP Ankara İl ve Çankaya İlçe yöneticileri, Çankayalı muhtarlar ve Çankaya Belediyesi Meclis üyelerine tanıttı.

 Özellikle 2012-2013 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalarla sınırlı tutulan gezi programında çok sayıda park alanı ve Çankaya’ya yeni bir görünüm kazandıracak olan rekreasyon alanları gezildi.

Sabah erken saatlerde başlayan gezi programına CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra hem kent merkezinden hem de kırsal kesimden muhtar ve Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ilgi gösterdi.

İlk olarak Aşıkpaşa Mahallesi Açın Caddesi üzerinde park yapılabilecek tek alan olan ve Çankaya Belediyesi tarafından yeşil alan olarak değerlendirilen bölge ziyaret edildi. Ziyaretçilerle parkın adının Çankaya Belediye Meclisi kararıyla Madımak Şehitlerinden Sehergül Ateş’in isminin verildiği bilgisi paylaşıldı.

Çankaya Belediyesi tarafından projesi gerçekleştirilen ve ilk etap çalışmalarının başlatıldığı Bademlidere Rekreasyon ve Mesire Alanı da ziyaret edildi. Çankayalı yöneticiler, 750 bin metrekarelik  bir arazinin Ankara’ya yeşil alan olarak kazandırılmasını mutlulukla karşılayarak Başkan Tanık’a teşekkür ettiler. İlk etabın 150 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını belirten Tanık, bölgeye dair planını katılımcılara  detaylı olarak aktardı.

 

2 TEMMUZ PARKI HAYRANLIK YARATTI

Kısa bir süre içerisinde resmi açılışının yapılacağı 2 Temmuz Parkına yapılan gezi ise katılımcılarda büyük bir hayranlık bıraktı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Olaylarında şehit düşen 33 aydının rölyefinin anıtsal nitelikte yer aldığı park hem taşıdığı anlam hem de görselliği ile katılımcıları etkiledi. Seyir terası, tören alanı,  bin kişi kapasiteli amfi tiyatronun bulunduğu 2 Temmuz Parkı, Çankayalı yöneticilerden tam not aldı. Gezinin bir diğer etabında ise yapımı devam eden ve Çankaya için büyük önem taşıyan Pir Sultan Kültür Merkezi Cemevi ziyaret edildi. Katılımcılar, Çankaya’da böylesine bir ihtiyacın giderilmesi adına çalışmayı başlatan Başkan Tanık’ı hassasiyetinden dolayı kutladılar. 

Gezi kapsamında ayrıca İlker bölgesinde Mürsel Uluç, Metin Akkuş, Osman Temiz, Naci Çakır ve İlker mahallelerindeki  kaldırım çalışmaları, Cevizlidere Caddesi üzerinde temeli atılan çocuk merkezi gündüz bakımevi,  Kırkonaklar Teras, Kıvırcık Ali, İnebolu, Kemal Sunal, Berfo Ana,  Trafik Temalı parklar da dahil olmak üzere 15 nokta tanıtıldı. Çankaya’da yapılan hizmetlerin tanıtıldığı gezi, Çankaya Belediyesinin bir diğer büyük projesi olan Çansera’da mangal keyfiyle noktalandı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı